Gemeente Venray


19 september 2007

Vloeren vervangen bij basisschool De Hei

Het college van B en W heeft ingestemd met het voorstel om de vloeren van drie klaslokalen van basisschool De Hei te vervangen. Vervanging van deze vloeren is nodig vanwege ernstige vochtproblemen.

Onlangs heeft basisschool De Hei een grote verbouwing ondergaan op het gebied van onderwijskundige vernieuwingen. Hierbij zijn een nevenruimte, een directeurs- en personeelskamer en extra werkplekken voor leerlingen gerealiseerd. Daarnaast is de gang verlegd waardoor de ruimtes optimaler worden gebruikt en toegankelijker zijn.

Na de verbouwing werd er een ernstig vochtprobleem geconstateerd door de school. Met name drie klaslokalen zijn getroffen. De gemeente heeft hierop meteen actie ondernomen. Samen met de SPOV zijn er diverse onderzoeken geweest om de oorzaak te achterhalen. Uiteindelijk heeft de gemeente een extern bureau voor bouwpathologie benaderd voor een uitgebreid onderzoek. Uit het rapport van dit bureau blijkt dat alleen door het vervangen van de vloeren het probleem structureel kan worden opgelost. In overleg met de SPOV is voor deze rigoureuze aanpak gekozen. Normaal gesproken lopen dit soort zaken via het Huisvestingsprogramma, maar gezien de urgentie is door de gemeente besloten om snel in te grijpen en een spoedprocedure te volgen. De gemeente alsook de SPOV willen dat de kinderen van basisschool De Hei zo spoedig mogelijk weer onder normale omstandigheden les kunnen volgen.

Op 18 oktober a.s. zal het B en W-advies worden voorgelegd aan de commissie Maatschappelijke Diensten en op 30 oktober a.s. beslist de gemeenteraad.