Connexxion schenkt ambulance voor ziekenhuis Suriname

19/09/2007 14:00



Connexxion Nederland NV



Cabaretière Jetty Mathurin 'dolblij' met donatie

Connexxion heeft de Stichting Jetty Mathurin een ambulance geschonken ten behoeve van het Diaconessenhuis in Paramaribo. Het voertuig werd op 19 september door vestigingsmanager John Nootebos overhandigd aan de oprichtster van de stichting, de bekende cabaretière Jetty Mathurin. De moderne apparatuur in de ambulance wordt geschonken door de Stichting De Ziekenfondsbode uit Amersfoort.

Jetty Mathurin werd vorig jaar persoonlijk op dramatische wijze geconfronteerd met de slechte staat van de ambulances van het Diaconessenhuis in Paramaribo. Toen haar broer in kritieke toestand vervoerd moest worden vanwege een tumor in de hersenen, nam de bekende cabaretière zich heilig voor te zorgen dat het ziekenhuis een nieuwe ambulance kreeg. Samen met Connexxion en de Stichting Ziekenfondsbode maakt zij nu deze belofte waar.

Bij de overhandiging toonde Jetty Mathurin zich "dolblij" met de schenking. Na de verscheping van de ambulance draagt de Stichting Jetty Mathurin het voertuig over aan de directie van het Diaconessenhuis.

Connexxion heeft een sterke band met Suriname. Onlangs werkte de onderneming mee aan de organisatie van een congres ter verbetering van het openbaar vervoer in dat land. Ook schonk Connexxion vorige maand een ambulance aan het Rooms Katholieke Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo. Connexxion voert deze activiteiten uit in het kader van haar beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.





http://www.connexxion.nl