Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Vertrek wethouder Jan van Velzen

19 september 2007 print

Jan van Velzen stopt als wethouder, Maarten Levenbach opvolger.

pvda.jpg (23 Kb)
Persbericht

Wethouder Jan van Velzen stopt per 28 september 2007 met zijn werk als wethouder van Uithoorn.

Na een wethouderschap van anderhalf jaar neemt hij afscheid om persoonlijke redenen. Hij zal zijn carrière voortzetten in de ICT, bij het bedrijf waar hij ook werkzaam was voordat hij wethouder werd.

De PvdA fractie betreurt zijn vertrek, maar heeft alle begrip voor zijn overwegingen.

De gemeenteraad is inmiddels op de hoogte gesteld van zijn besluit door middel van een brief. In de raadsvergadering van 27 september 2007 zal hij zijn ontslag formeel aanbieden.

Tijdens deze vergadering wordt de heer Maarten Levenbach beëdigd als nieuwe wethouder. Zijn takenpakket bestaat uit: financiën, verkeer en vervoer, fysiek beheer van de leefomgeving en digitale dienstverlening. Hij laat weten er erg veel zin in te hebben. Maarten Levenbach is evenals Jan van Velzen lid van de PvdA. Hij was eerder gemeenteraadslid en van 1992 tot 1994 wethouder van Uithoorn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Dongelmans tel: 06-50644614


---

--------

Brief van wethouder Jan van Velzen aan de Raad

Waarde leden van de Raad,

Hierbij deel ik u mee dat ik per 28 september 2007 terugtreed als wethouder van de gemeente Uithoorn. Om puur persoonlijke overwegingen heb ik besloten een mij aangeboden verdere carrière binnen de ICT te aanvaarden. De beschikbaarheid van een kwalitatief hoogwaardige kandidaat ter vervanging van deze wethouders post heeft mij gesterkt in mijn besluit.

Met veel plezier heb ik de afgelopen periode wethouder mogen zijn. Het dorp en zijn politiek heeft mij gegrepen en zal mij waarschijnlijk nooit meer loslaten. Ik dank u, mijn collega's, en de ambtelijke ondersteuning voor de vele gedachtewisselingen en inhoudelijke debatten die we hebben gehad, de voorstellen, moties en amendementen die we samen hebben besproken en de goede besluiten die we hebben genomen. Ik wens u en de Gemeente Uithoorn veel goeds, in de overtuiging dat we elkaar nog vaak zullen ontmoeten.

Met hartelijke groet,

Jan van Velzen


---

--------

Verklaring college van Burgemeester en Wethouders van Uithoorn

Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn heeft kennis genomen van het besluit van de heer Jan van Velzen om zijn functie als wethouder van Uithoorn met ingang van 28 september 2007 neer te leggen. Om persoonlijke redenen heeft de heer Van Velzen besloten zijn brede kennis en ervaring op het gebied van ICT in een commerciële functie in te zetten.

Het college respecteert de persoonlijke overwegingen en keuzes van de heer Van Velzen die tot dit besluit aanleiding hebben gegeven maar betreurt zijn vertrek. Ruim 14 maanden heeft de heer Van Velzen zich als wethouder voor de inwoners van Uithoorn ingezet. Zijn inzet werd geschraagd door zijn idealisme voor het openbaar bestuur en zijn opvattingen over de manier waarop hij op basis van zijn politieke overtuiging daaraan vorm en inhoud kon geven.

Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn wenst Jan van Velzen heel veel succes in zijn nieuwe loopbaan

Burgemeester en Wethouders hebben kennis genomen van het feit dat de Partij van de Arbeid Uithoorn er in is geslaagd op zeer korte termijn een vervanger van de heer Van Velzen als wethouder voor te dragen in de persoon van de heer M.(Maarten)O. Levenbach.

De heer Levenbach is geen onbekende in het openbaar bestuur van Uithoorn. Hij was eerder lid van de gemeenteraad van Uithoorn en voorzitter van de fractie van de Partij van de Arbeid. Ook als dagelijks bestuurder heeft de heer Levenbach de nodige ervaring opgedaan. Hij was namelijk ook al eerder wethouder voor zijn partij in Uithoorn.

Het is het voornemen om de heer Levenbach tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Uithoorn op 27 september a.s. als wethouder voor te dragen. Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn rekent op een plezierige en besluitvaardige samenwerking met de heer Levenbach.

^

* persbericht - pvda (pdf)