Gemeente Wageningen

Wethouder Efdé onthult projectbord Nobelpark; start verkoop eind van het jaar

Op 19 september j.l. heeft wethouder Stella Efdé het projectbord onthuld voor de bouw van woningen en appartementen op de voormalige locatie van het Pantarijn.
De sloopwerkzaamheden van het Pantarijn en het naastgelegen WUR-gebouw aan de Hollandseweg naderen hun voltooiing en met deze onthulling wordt een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van een grote woningbouwlocatie in Wageningen.

Op het terrein komen in totaal 24 ééngezinswoningen en 104 koop- en huurappartementen. Elk gebouw krijgt de naam van een Nederlandse Nobelprijswinnaar, als voortzetting op de straatnamen in de omgeving. Dit, samen met de groene, parkachtige omgeving waarin de woningen komen te liggen, geeft de verklaring voor de naam van het plan.

Aandacht voor groen
De woningen en appartementengebouwen zijn, ogenschijnlijk willekeurig, geplaatst om een groot houten plein en worden omzoomd door bomen en groen. Bij het ontwerp is namelijk rekening gehouden met de bestaande begroeiingen op het terrein. Daardoor zullen straks óók door het houten plein volwassen bomen steken. Onder dit plein bevinden zich de parkeerplaatsen, waardoor op het plein een veilige ruimte ontstaat om te spelen en elkaar te ontmoeten.

De verwachting is dat de verkoop eind van het jaar zal starten. Als alles volgens plan verloopt, zal nog voor de zomer van 2008 de eerste schop de grond in gaan. Mensen die belangstelling hebben, kunnen zich alvast laten inschrijven bij Barten Tiemessen Era Makelaars of Jeltes ten Hoor Makelaardij, in Wageningen.