Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 september 2007

Onderzoek in Plus Magazine:

MANNEN SPOREN VROUW AAN TOT COSMETISCHE INGREPEN

Als vrouwen een cosmetische ingreep ondergaan, heeft in bijna de helft van de gevallen haar man haar aangemoedigd tot deze 'correctie'. Het gaat dan niet alleen om lichtere ingrepen zonder verdoving, zoals een botoxbehandeling, maar ook om zwaardere operaties. Dat blijkt uit een studie onder 400 mannen van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Plus Magazine, maandblad voor 50-plussers, dat volgende week verschijnt.

Exacte cijfers over het aantal cosmetische ingrepen ontbreken, maar naar schatting vinden er jaarlijks alleen al 5000 borstvergrotingen plaats. Ook schieten de 'injectieklinieken' als paddestoelen uit de grond. Uit het onderzoek van Plus Magazine blijkt dat inmiddels één op de vijf mannen van boven de 40 jaar een partner heeft waar -vaak dus aangemoedigd- het mes of de injectienaald in is gezet.

Ondanks de aansporingen zijn de mannen niet echt te spreken over de resultaten van een chirurgische ingreep. Slechts de helft van de ondervraagden vindt het 'mooi' geworden en 37% zegt helemaal geen verschil te zien. Negen procent van de mannen die met zo'n ingreep te maken kreeg, zegt echter nu meer van zijn vrouw te houden dan voorheen.

Eén van de ondervraagden probeert zijn vrouw al enige tijd te overtuigen. Maar zij wil niet laten snijden in een gezond lichaam. Hij: "Ze vindt het prima dat ze rimpels krijgt en dikker wordt. Ik begrijp dat niet goed. Ik ben er van overtuigd dat een mooi uiterlijk de kwaliteit van het leven ten goede komt. En niet alleen je eigen leven, ook dat van je partner."

Bron: Plus Magazine, oktober 2007 (verschijnt 19 september)

Onderzoek: Plus Magazine i.s.m. onderzoeksbureau Motivaction

Informatie voor de pers: Lenny Langerveld, redacteur Mens & Samenleving. L.Langerveld@plusmagazine.nl / 035 - 692 52 76 / 035 - 692 52 73

Dit persbericht is in opdracht van Plus Magazine verspreid door:

The PR Factory

Communicatieadvies Marketing PR

Ambachtsweg 12A

3542 DG UTRECHT

Tel: +31 (0)30-24 11 737

Fax: +31 (0)30-24 16 206

www.theprfactory.nl