Politie Rotterdam Rijnmond


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die doorgereden was na het veroorzaken van schade op de Bleiswijkstraat.
De politie kreeg dinsdagmiddag rond kwart voor twee de melding dat er een auto dwars tegen een geparkeerd staande auto stond. De bestuurder was na deze botsing weggerend. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden een 21-jarige man uit België aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* SCOOTERRIJDER BEKEURD NA AGRESSIEF RIJGEDRAG

ZUID - Politieagenten hebben dinsdagmiddag rond twee uur een scooterbestuurder bekeurd. De jongen viel op doordat hij met hoge snelheid een aantal verkeersovertredingen op de Slinge pleegde; hij negeerde onder andere een rood licht, haalde auto's links en rechts in en haalde een auto links langs een vluchtheuvel in. Ter hoogte van een postkantoor konden de agenten de scooterbestuurder staande houden. De 17-jarige Rotterdammer kreeg een aantal bekeuringen; voor het negeren van het rode licht, het links inhalen en het rijden zonder verzekeringspapieren.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLES
RIDDERKERK - Om de veiligheid op straat te verhogen hebben politieagenten van district Feijenoord-Ridderster dinsdag tussen 10:00 en 15:00 verkeerscontroles gehouden aan de Benedenrijweg en de BM de Zeeuwstraat. In totaal werden er 80 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Ook een scooterrijder ontkwam niet aan een bekeuring. Zijn scooter reed 65 km/h.


* MEISJE AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

ROTTERDAM - Politieagenten hebben dinsdagochtend rond tien uur een meisje aangehouden. Na een melding dat er iemand onwel geworden was op metrostation Churchillplein gingen de agente ter plaatse. Daar aangekomen bleek het om twee dronken tieners te gaan. Eén van hen lag op de grond en was moeilijk aanspreekbaar. Voor haar werd een ambulance gebeld. De ander, een 17-jarige Rotterdamse, was dronken. Zij reageerde hysterisch en schreeuwde naar omstanders. De agenten hebben haar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat het meisje minderjarig is, wordt het onderzoek uitgevoerd door de afdeling Jeugdzaken van de politie. Wel heeft ze al een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap.


* JONGEREN AANGEHOUDEN NA BRANDSTICHTING
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagavond rond negen uur drie jongens aangehouden voor brandstichting. Na een melding dat jongeren vuilnisbakken in brand staken bij een school aan het Kasteelpad gingen agenten ter plaatse. Daar aangekomen zagen de drie jonge inwoners van Hellevoetsluis hen en probeerden te vluchten. Na een korte achtervolging werden de jongens van 14, 15 en 15 jaar oud aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. De jongens krijgen een HALT verwijzing. De politie onderzoekt nog of de jongeren in verband gebracht kunnen worden met andere branden. De brandweer heeft het vuur geblust.


* RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS KOST AUTO
ROTTERDAM - Politieagenten hebben dinsdagochtend een vrouw aangehouden en haar auto in beslag genomen. Rond negen uur zagen surveillerende agenten de 32-jarige Rotterdamse rijden op de Paradijslaan. Omdat zij al eerder zonder rijbewijs gesignaleerd was hielden de agenten haar staande. Ook deze keer bleek zij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hierop is de automobiliste aangehouden. Omdat dit niet de eerste keer was dat zij zonder rijbewijs in een auto stapte is haar auto in beslaggenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van haar boete.


* ROODLICHTCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Het negeren van rood licht veroorzaakt jaarlijks vele aanrijdingen. Daarom is het belangrijk dat hier tegen opgetreden wordt. Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft de politie dinsdagochtend tussen acht en negen een rood licht controle gehouden op de Oostzeedijk. Tijdens deze controle negeerden 18 automobilisten het rode licht. Zij hebben hiervoor een bekeuring gekregen.


* GRAFFITISPUITER AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het spuiten van graffiti
Dinsdagavond rond half zeven kreeg de politie melding dat een oplettende getuige een graffitispuiter staande had gehouden op het Liesveld. De 13-jarige Schiedammer had zojuist op een muur een tekst gespoten. Agenten namen de verdachte mee naar een politiebureau en sloten hem in voor nader onderzoek.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN BIJ VERKEERSCONTROLE

SCHIEDAM - De politie heeft in Rotterdam-West op de Strickledeweg een verkeerscontrole uitgevoerd en een doorrijder aangehouden. Dinsdagmiddag van half drie tot half vier controleerden agenten op de Strickledeweg. Tijdens de verkeerscontrole kwam een auto aanrijden, maar bij het zien van de controle keerde de bestuurder en reed de andere kant op. Agenten achtervolgden de auto en hielden de man rond kwart over drie aan op de Schuttevaerweg. Na de controle bleek dat de 21-jarige bestuurder in de geleende BMW cabriolet reed zonder dat hij een rijbewijs had. Aangezien de bestuurder niet voor het eerst reed zonder rijbewijs namen de politiemensen de auto in beslag en gaven de bestuurder diverse bekeuringen voor ondermeer gevaarlijk rijgedrag.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT MUNITIE

SCHIEDAM - De politie heeft vier mannen aangehouden in een woning waar een hoeveelheid munitie is aangetroffen. Na binnengekomen informatie heeft de politie dinsdagochtend in een woning aan de Vendelhof een onderzoek ingesteld. Daar troffen agenten een zak met vermalen hennepplanten en een doos met henneptoppen aan. Daarnaast zagen politiemensen enkele tientallen patronen. De goederen zijn door het politiepersoneel in beslag genomen. Politiemensen hielden rond half twaalf de vier mannen uit Schiedam en Delft in de leeftijd van 15, 21, 39 en 41 in de woning aan en bracht hen over naar een politiebureau en sloten hen in voor nader onderzoek.


* AANHOUDING DRONKEN BESTUURDER
ROTTERDAM - Politieagenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een dronken automobilist aangehouden. Rond één uur viel de 52-jarige Rotterdammer op doordat hij zonder gordel over de Aveling reed. Hierop hebben de agenten hem staande gehouden. Tijdens de blaastest bleek zijn alcoholpromillage 0,7 te zijn. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij moest ontnuchteren. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het niet dragen van zijn gordel.