CDA

ven_.jpg&tabid=157&mid=1006] 19 september 2007 - Nieuws - Minister interviewt deelnemers âMiljoenenontbijtâ RVOZ

âVerrassend, en ook leukâ, was de reactie van CDA-raadscommissielid Eric Klarenbeek op het korte interview dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken hem vanmorgen (19 september) als gastspreekster afnam tijdens het zeer druk bezochte traditionele âMiljoenenontbijtâ van de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ in Partycentrum Dekker.

De CDA-delegatie bestond uit vicefractievoorzitter Eli de Vries, raadscommissielid Eric Klarenbeek en afdelingsbestuurslid Dammis de Geus. Ook burgemeester Jan Waaijer was aanwezig.

Administratieve lastendruk
De CDA-bewindsvrouwe stapte met een microfoon door de zaal om ondernemers en andere gasten vragen te stellen in relatie tot de gisteren gepresenteerde Miljoenennota voor 2008. Eric Klarenbeek, lid van de Commissie Samenleving in de gemeenteraad, kon meteen zijn ei kwijt. Hij stelde op basis van een recent praktijkvoorbeeld in een boerenbedrijf de doorgeslagen regelgeving aan de orde die heel wat soepeler zou moeten verlopen. Eerder had minister Van der Hoeven al in haar inleiding benadrukt dat het kabinet van CDA, PvdA en CU de administratieve lastendruk fors wil terugdringen.

RVOZ-voorzitter Johan Burger wees in zijn welkomstwoord op de goede contacten tussen het Zoetermeerse bedrijfsleven en de gemeente. Zo is een nieuw inkoop- en aanbestedingsbeleid ontwikkeld dat nauwlettend wordt gevolgd. Via monitoring is te zien welke bedrijven in Zoetermeer de gemeente bij aanbesteding heeft ingeschakeld.

Revitalisering oude bedrijventerreinen
Ook benadrukte Burger het belang van de revitalisering van de noordelijke bedrijventerreinen in Zoetermeer. Rokkehage, Hoornerhage en Zoeterhage zijn sterk verouderd en kampen met langdurige leegstand en achterstallig onderhoud. Een werkgroep uit de RVOZ gaat aan de slag via de oprichting van de Vereniging voor Noordelijke Bedrijfsterreinen. In overleg met de gemeente wordt de komende maanden al de bewegwijzering verbeterd en vindt een grootschalige schoonmaakactie plaats. In november wordt het plan van aanpak gepresenteerd.

Vicefractievoorzitter Eli de Vries prijst desgevraagd de aanpak van de RVOZ als âclub die heel veel kennis in huis heeft en zeer betrokken is bij de ontwikkeling van Zoetermeer.â De Vries verwacht dat de RVOZ met goede ideeën komt. âEn we moeten goed naar onze Zoetermeerse ondernemers luisteren.â

Lof van minister
Zowel voorafgaand aan haar interviews in de zaal, als aan het slot van het âMiljoenenontbijtâ prees minister Van der Hoeven Zoetermeer als âSilicon Valley aan de A12â. Als oud-minister van Onderwijs in het jarenlang in Zoetermeer gevestigde departement kent ze Zoetermeer met nu 3.000 bedrijven en in grootte nr. 3 in Zuid-Holland goed. Zij was vol lof over de ondernemingen in de leisuresector, zoals Dutch Water Dreams dat genomineerd is voor een belangrijke ondernemersprijs.

âZoetermeer biedt een enorme variëteit. De ruim opgezette stad heeft iets te bieden: een goed vestigingsklimaat, groen en sportvoorzieningen. En het is geweldig dat zo goed wordt samengewerkt tussen de ondernemers en de gemeenteâ, aldus minister van der Hoeven