Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/9)

TILBURG, 19 september 2007

Politie arresteert drie verdachten voor inbraak in een bouwkeet

TILBURG: De politie heeft gisteravond en vannacht drie mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een bouwkeet / container aan de Dalemdreef.

De politie kreeg rond 23.10 uur een melding dat bij een bouwkeet op het terrein van een voetbalvereniging werd ingebroken. Het zou mogelijk gaan om vier daders die in twee autos reden. De surveillancedienst ging direct ter plaatse. Een van de vermoedelijk gebruikte autos werd aan de kant gezet op de Dongenseweg. De twee inzittenden Tilburgers van 18 en 19 jaar werden aangehouden. De andere auto werd later opgespoord aan de hand van een deel van het kenteken dat was opgenomen. De politie arresteerde omstreeks 04.15 uur in zijn woning een 22-jarige Tilburger. Ook zijn auto werd in beslag genomen en wordt technisch onderzocht. Inmiddels is een aangifte opgenomen van de uitvoerder. Hij vertelde dat de toegangsdeur van de keet vermoedelijk met een soort koevoet was geforceerd. Uit de container waren onder meer zaagmachines en andere gereedschappen gestolen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of er nog meer personen bij deze inbraak betrokken zijn.

Politie team Wilhelminapark treedt op tegen parkeeroverlast

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gistermiddag op de Zuid Oosterstraat vier foutief geparkeerde autos bekeurd. De actie vond plaats op initiatief van de wijkagent naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Er stonden drie autos op het trottoir, één wagen stond op de groenstrook. De wijkagent gaf aan dat hij voornemens is ook de komende weken actief op te treden tegen deze parkeeroverlast.

Ruim 2000 snelheidsovertreders in Tilburg

TILBURG: Op 18 september jl. werd met behulp van respectievelijk een digitale camera in een dienstauto (Ringbaan West naar Ringbaan Oost) en één op statief (Ringbaan Oost naar Ringbaan West) een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van de benzinepomp, van 09.00 tot 22.00 uur. In totaal was er sprake van 12.471 passanten, waarvan er 2297 de aldaar geldende snelheidslimiet (50 km. p/u) overtraden. In het dienstvoertuig was de hoogst gemeten snelheid: 100 km. p/u

Aanhouding voor lokaalvredebreuk

TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen in het kantoor van een uitkeringsinstantie aan het Reitseplein een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor lokaalvredebreuk. Agenten gingen ter plaatse na een melding dat een lastige man daar weigerde het gebouw te verlaten. De verdachte schold medewerkers en bezoekers uit. Een beveiligingsmedewerker vorderde hem het gebouw te verlaten. De verdachte gaf de verbalisanten te kennen dat hij problemen had met zijn uitkering en pas weg zou gaan als hij de persoon die zijn dossier behandelt, had gesproken. Dit bleek echter niet mogelijk te zijn. Na herhaalde vordering werd hij door de agenten aangehouden voor lokaalvredebreuk. Bij zijn arrestatie pleegde hij verzet, waardoor de agenten genoodzaakt waren hem naar de grond te brengen en te boeien.

Auto-inbrekers aangehouden dankzij oplettende getuige

TILBURG: Een oplettende getuige heeft gisteravond de politie op het spoor gezet van twee vermoedelijke auto-inbrekers. Rond 18.30 uur werd gemeld dat op de Bachlaan / Schubertstraat drie knapen rond fietsen die veel interesse hadden in de aldaar geparkeerd staande autos. De melder gaf ook de signalementen door van deze personen. Twee daarvan, Tilburgers van 13 en 15 jaar, werden door de politie op basis van dat opgegeven signalement aangetroffen op de Brahmsstraat. De 13-jarige jongen had achterop zijn fiets een autoradio zitten. Verder had hij enkele schroevendraaiers en een afstandsbediening van dezelfde radio bij zich. Hierop zijn beide jongens aangehouden. De politie onderzoekt nog waar de autoradio vandaan komt. Er werd geen auto met braakschade in de omgeving aangetroffen. Ook in het Bedrijfsprocessensysteem kon het aangetroffen goed niet herleid worden naar een aangifte. Het onderzoek wordt voortgezet.

Arrestatie na opgeven valse naam

GOIRLE: Bij een bromfietscontrole op de Kerkstraat heeft gisteravond een 20-jarige Tilburgse gisteravond een valse naam opgegeven. Zij werd daarom aangehouden. De jonge dame kreeg een bekeuring omdat ze op een brommer reed terwijl ze niet over een bromfietscertificaat beschikt. Ze verklaarde dat ze in paniek raakte en daarom een valse naam opgaf. De verdachte krijgt nu dus twee bekeuringen.

Auteur: Willem van Hooijdonk