Gemeente Langedijk


19 september 2007

Met dank aan Europa

De tentoonstelling `Met dank aan Europa' siert vanaf deze week de wanden in de grote hal van het gemeentehuis. De fototentoonstelling brengt op artistieke wijze zes projecten uit de provincie in beeld. Alle zes projecten zijn mede met Europees geld tot stand gekomen. Dit verklaart de titel van de tentoonstelling `Met dank aan Europa'.

Één van de zes geselecteerde projecten is Canal Link. In het kader van dit Europese project is in Langedijk onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor een goede doorvaarbaarheid van de Achterburggracht, maar ook van de rest van de gemeente. Door het zoveel mogelijk herstellen van afgesloten waterwegen of door de aanleg van nieuwe verbindingen kan de gemeente voor een groot deel opnieuw doorvaarbaar worden gemaakt. Het project Canal Link wordt in de tentoonstelling belicht met foto's die zijn gemaakt door fotografe Caroline Coehorst.

De Europese Unie viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. De provincie Noord-Holland wil dit herdenkingsmoment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zij organiseert de fototentoonstelling om de Europese Unie onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Noord-Holland. Na beëindiging van de expositie op 12 oktober in Langedijk, reist de tentoonstelling nog langs verschillende gemeenten van Noord-Holland.