Gemeente Spijkenisse


OV-fiets krijgt prijs in Spijkenisse

19 september 2007

Voorafgaand aan een debat op maandag 17 september in het Mobiliteitscafé in Spijkenisse overhandigde Milieudefensie en reizigersorganisatie ROVER de OV Tourneeprijs 2007 aan het bestuur van de Stichting OV-fiets. Het debat volgde na de opening van twee nieuwe OV-fietslocaties in Hoogvliet en Spijkenisse door verkeerswethouder Jeannette Baljeu.

De OV-fiets is een huurfiets. Goedkoop en makkelijk mee te nemen, aanwezig bij een groot aantal NSstations en, zoals in Rotterdam, bij steeds meer grote metrostations. Hierdoor wordt het ov-systeem steeds fijnmaziger.

De populariteit van de OV-fiets is enorm; in vier jaar tijd zijn er meer dan 30.000 pasjeshouders. Samen huurden zij in 2006 ruim een kwart miljoen keer een OV-fiets, die daarmee de snelst groeiende vorm van openbaar vervoer is. De opening van de nieuwe locatie in Hoogvliet en Spijkenisse staan symbool voor het succes van de formule.

De OV Tournee-prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Vooruitgang, die plaatsvindt van 16 tot en met 22 september.

Milieudefensie en ROVER zetten vijf goede OV-initiatieven in het zonnetje, die door een jury onder leiding van voorzitter André Testa uit een groslijst van 27 OV-initiatieven van gemeenten, provincies en vervoerders zijn gekozen. De overige prijswinnaars zijn van de OV Tournee prijs 2007 zijn RET voor de BOB-bus, GVB voor de Theater Travel Card, ARRIVA Waterland voor hun totaalaanpak en de Bestuur Regio Utrecht voor de aanschaf van hybride bussen.