Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland met vertrouwen naar Zandvoort.

Tijdens de laatste testdag voordat volgende week het A1GP seizoen echt begint op het Circuit Park Zandvoort heeft A1 Team Nederland een veertiende tijd neergezet. Met een snelste ronde van 48.421 zat Jeroen Bleekemolen zes tiende achter India. Het hele veld zat dicht bij elkaar, de top 20 eindigde binnen een seconde. Gisteren was het team nog derde en snelste in de ochtendsessie. Al met al reist A1 Team Nederland met vertrouwen af naar Zandvoort.

A1 Team Nederland Rookie Arie Luyendyk jr. was vanochtend de eerste die voor A1 Team Nederland de baan op ging. Er stond veel wind en even leek het ook te gaan regenen. De gehele sessie werd echter onder droge omstandigheden verreden.

Tijdens de gehele sessie kon A1 Team Nederland niet de snelheid van gisteren laten zien, de gehele ochtend had het team last van een probleem met de benzinedruk. Hierdoor miste men iets aan snelheid in de auto.

Arie Luyendyk jr. "Vandaag ging het weer beter in de auto, iedere keer dat ik naar buiten ga heb ik meer vetrouwen. Ik kon vandaag 38 ronden rijden, veel meer dan gisteren en met iedere run groeide mijn zelfvertrouwen en werden mijn rondetijden beter. Met de bandenslijtage die we hadden en het feit dat we niet zoals iedereen op nieuwe banden naar buiten gingen denk ik dat de tijden nog redelijk waren. Tegen de tijd dat we in Tsjechie aankomen voor de vrijdag sessie ben ik helemaal voorbereid en nu kijk ik er naar uit om op Zandvoort de demo's te doen".

Jeroen Bleekemolen; "Ik begon later vandaag omdat Arie veel gereden heeft. Het is lekker voor hem dat hij weer kilometers heeft kunnen maken. We hadden al een hoop dingen voor Zandvoort in de auto, wat niet ideaal was voor hier en ook nog een probleem met de benzinedruk. Dat heeft absoluut niet geholpen. We verloren hierdoor vooral veel op de rechte stukken. We moeten niet teveel naar de tijden kijken. Als we echt voor de snelle ronde waren gegaan waren we ook veel sneller geweest. Dat hebben we gisteren al gedaan. We hebben gisteren en vandaag weer geleerd. We moeten wel voor Zandvoort een goede auto neer kunnen zetten en dan staan we er gewoon".

Jan ; eigenlijk heel happy met veramelde gegevens. Gisteren nadruk op prestaties van de auto. S' ochtends snelste, 's middags back to back test voor bevestiging. Scept vertrouwen. Vandaag arie comfor in de auto. Conc op race set up.

Jan Lammers; "We zijn eigenlijk blij met de gegevens die we de afgelopen dagen hebben verzameld. Gisteren lag de nadruk vooral op de prestaties. In de ochtend waren we de snelste, aan het eind van de dag derde overall. De middag gebruikten we voor een back to back test om te bevestigen of de verandering van 's ochtends ook echt een verbetering was. Dit schepte vertrouwen voor Zandvoort. Vandaag hebben we ons geconcentreerd op Arie zo goed en comfortabel mogelijk in de auto te laten zitten, hij is immers langer dan Jeroen en daarnaast vooral bezig geweest met verschillende race set ups voor Zandvoort".

A1 Team Nederland en alle andere teams gaan nu alles op Silverstone klaar maken voor de verzending naar Zandvoort, waar van 28-30 september de openingsrace van het derde seizoen A1GP World Cup of Motorsport verreden wordt.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl