ABVAKABO FNV

Aftrap onderhandelingen over cao Universiteiten

Afgelopen maandag zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Nederlandse Universiteiten gestart met het uitwisselen van de inzetten van de werkgevers (VSNU) en de vier werknemersorganisaties.

We hebben met de andere bonden een gezamenlijke cao-inzet gemaakt, waarin we vragen om forse investeringen in personeel en personeelsbeleid. Die zijn nodig om talent te kunnen blijven aantrekken voor de universiteiten en mensen te motiveren op een gezonde manier langer door te werken. Door het verwachte tekort aan hoger opgeleiden, uitstroom van senioren en de ambitie om een kenniseconomie op te bouwen, zouden de universiteiten hun aantrekkingskracht als werkgever moeten vergroten, en beloningsverschillen met de marktsector verkleinen.

Wat wil ABVAKABO FNV realiseren?

Onze belangrijkste prioriteiten zijn daarom:

* een goede loonsverhoging! Wij zetten in op de maximale looneis van de FNV voor 2008. De eindejaarsuitkering willen we stapsgewijs verhogen tot volwaardige dertiende maand. Ook leden van de Colleges van Bestuur moeten zich houden aan deze loonstijging en de zogenaamde `Balkenende-norm'.

* levensfasebewust personeelsbeleid, zodat mensen in iedere levensfase prettig en gezond kunnen werken. Werk moet te combineren zijn met leren, zorgen en het moet waar nodig ook een tandje minder kunnen. Tot er een levensfasebewust personeelsbeleid is, willen we de huidige seniorenregelingen en dagen behouden.
* Loopbaanbeleid en scholing, niet alleen scholing om je te ontwikkelen in je huidige functie, maar in je loopbaan. En niet alleen voor wetenschappelijk personeel en hoger management, maar ook voor ondersteunende functies.

* ABVAKABO FNV ergert zich aan de veelheid van tijdelijke contracten aan de universiteiten. Tijdelijke aanstellingen zijn meer regel dan uitzondering, ook als er geen sprake is van tijdelijke financiering of een project. We willen meer zekerheid, vooral voor jonge wetenschappers, en meer duidelijkheid over tijdelijke contracten. Er moet een eind komen aan ontduikconstructies als promotiestudenten en bursalen.

En de werkgevers?

De werkgevers zeggen te streven naar een `redelijke loonsverhoging en een goed personeelsbeleid', maar daarnaast willen ze ook het aantal verlofdagen verminderen. Ook op andere punten staan er verslechteringen in hun inzet, die weinig enthousiasme oproepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de loonaanvulling bij arbeidsongeschiktheid, het verminderen van lokaal overleg met vakbonden, en het oprekken van het dagvenster ongebruikelijke werktijd.

Onze aanpak in de onderhandelingen zal zijn: zoveel mogelijk het goede van onze inzet binnenhalen en verbinden met de positieve voorstellen van de werkgevers en verslechteringen van de cao buiten de deur houden.

Meer over onze inzet en die van de werkgevers leest u in onze nieuwsbrief van 19 september en in de inzetbrief van de werkgevers. 19-09-2007, Nederlandse universiteiten | Meer over: universiteiten |