ABVAKABO FNV

Inschrijving in een kwaliteitsregister is niet verplicht!

ABVAKABO FNV, NU'91 en CNV Publieke Zaak geven uitleg over herregistratie BIG. Wij vinden dat de informatie naar verpleegkundigen en verzorgenden zuiver moet zijn.

Verpleegkundigen die ook na 2013 geregistreerd willen blijven in het BIG-register moeten voldoen aan de eisen die de wet BIG in artikel 3 voorschrijft. Als verpleegkundige moet je je iedere 5 jaar opnieuw laten registreren. De planning is dat in januari 2013 de eerste herregistratie een feit is. Om voor deze herregistratie in aanmerking te komen moet je over de laatste vijf jaar aan de volgende eisen voldoen:

1. In een periode van vijf jaar 1840 uur gewerkt hebben. Dit is gemiddeld een dag in de week.

2. Of in die tijd een scholing tot basisverpleegkundige hebben gevolgd.

Werkervaring is voor de werkende verpleegkundige de enige eis waaraan voldaan moet worden om de herregistratie wet BIG te krijgen.

Kwaliteitsregister

Momenteel is er veel te doen rondom een kwaliteitsregister voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hierbij wordt de indruk gewekt dat verpleegkundigen en verzorgenden ingeschreven moeten staan in het kwaliteitsregister om de herregistratie wet BIG te krijgen. Dit is NIET WAAR! Een kwaliteitsregister staat los van het BIG register en inschrijving in een kwaliteitsregister heeft niets te maken met het inschrijven in het BIG register.
Voor verzorgenden is er geen registratieplicht en dus ook geen plicht van werkervaring om de opleidingstitel te mogen blijven voeren.

Het kwaliteitsregister dat nu in de media is, is opgesteld door en wordt uitgevoerd door één vereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Het is geen landelijke eis en niet verplicht.

Op dit moment worden convenanten partnership afgesloten tussen ziekenhuizen en een beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden waarbij afgesproken wordt, dat de werkgever het lidmaatschap van die ene beroepsvereniging betaalt en daarmee korting krijgt op het inschrijven in het kwaliteitsregister. ABVAKABO FNV, NU'91 en CNV Publieke Zaak vinden dit onvoldoende objectief. Bovendien druist dit in tegen de vrije keuze van vereniging.

ABVAKABO FNV, NU'91 en CNV Publieke Zaak zijn er natuurlijk niet op tegen dat verpleegkundigen en verzorgenden zich inschrijven in een kwaliteitsregister. Dat stimuleren wij juist. Het kwaliteitsregister moet dan wel een onafhankelijk kwaliteitsregister zijn en onder dezelfde voorwaarden toegankelijk voor alle verpleegkundigen en verzorgenden.

Zolang het kwaliteitsregister nog niet voor alle verpleegkundigen en verzorgenden onder dezelfde voorwaarden toegankelijk is, kun je je deskundigheidsbevordering op veel manieren bijhouden. Bijvoorbeeld, door alles wat je leert en doet op je computer bij te houden. Dit wordt een digitale portfolio genoemd. Laten zien wat je gedaan hebt aan deskundigheidsbevordering is handig voor je functioneringsgesprekken en carrièreplanning.

Kortom, verpleegkundigen zijn, als ze in hun beroep willen werken, verplicht zich in te schrijven in het BIG-register. Deskundigheidsbevordering hoort bij de uitoefening van het vak. Inschrijving in een kwaliteitsregister is en blijft de vrije keuze van het individu.
19-09-2007, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Thuiszorg, Universitair medische centra, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Ziekenhuizen | Meer over: verpleegkundigen,