Hulpverleningsdienst Groningen


Verzorgen oefening in verzorgingshuis de Bolderbörg

Geslaagde Opvang en Verzorgen oefening in verzorgingshuis de Bolderbörg

Gepubliceerd: 19 september 2007, 16:13
Om te kijken hoe goed de Groninger gemeenten zijn voorbereid op de opvang van een groot aantal evacués werd op maandag 17 september in verzorgingshuis de Bolderbörg, gemeente Vlagtwedde, een grootschalige Opvang en Verzorgen oefening gehouden. Negen gemeenten uit zuidoost Groningen hadden de opdracht gekregen om op papier de opvang en verzorging van 100 evacués voor te bereiden. Een van deze gemeenten zou tussen 10 en 20 september op een willekeurig tijdstip gelarmeerd worden om ook daadwerkelijk de opvanglocatie in te richten.

Op maandag 17 september om 16.00 uur werd het actieteam van de gemeente Vlagtwedde gealarmeerd. Actieteams van de overige acht gemeenten namen deel aan de oefening als evacués. In samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de Bedrijfshulpverlening van de Zorggroep Meander werd het verzorgingshuis de Bolderbörg ingericht als opvanglocatie, compleet met kinderopvang, EHBO-ruimte en beveiliging. Na afloop van de oefening, waarbij ook burgemeester Broertjes van Vlagtwedde de opvanglocatie bezocht, heerstte alom tevredenheid. De evacués waren goed opgevangen en er was sprake van een goede samenwerking tussen gemeente, verzorgingshuis en Nederlandse Rode Kruis. De oefening werd georganiseerd door de afdeling Crisismanagement van de regionale brandweer Groningen.

Naast Vlagtwedde namen ook de gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Reiderland, Scheemda, Stadskanaal, Veendam en Winschoten deel aan de oefening.