Gemeente Hilversum

Raadsvergadering van 12 september 2007
De raadsvergadering van 12 september stond in het teken van komen en gaan.
Er waren veel schorsingen, bloemen, cadeaus en felicitaties en afscheidsspeeches. Door burgemeester Bakker werd afscheid genomen van raadslid Marleen van Oort (D66) en Wethouder Otger Meuwissen (CDA), die beide ontslag hadden genomen.

De raad besloot op voorstel van de onderzoekscommissie voor de geloofsbrieven Erik van den Berg toe te laten als nieuw raadslid voor D66.
Ton Roerig uit Zoetermeer is met 31 stemmen voor en 3 stemmen tegen benoemd tot nieuwe wethouder voor het CDA. Hij neemt de portefeuille Onderwijs, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Bouw&Woningtoezicht over van zijn voorganger.

In de vergadering werd verder stilgestaan bij het onderwerp klassenverkleining. D66 en VVD brachten een motie in waarin werd gevraagd de toekomstige plannen voor scholen met betrekking tot klassenverkleining concreet zichtbaar te maken. Vooral op welke wijze de rijksmiddelen worden ingezet. De motie werd uiteindelijk in de raad met 19 tegen 16 stemmen verworpen. Wethouder Walters gaf aan binnenkort met de raad in een apart overleg te willen spreken over op welke wijze deze middelen worden ingezet in Hilversum.