Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 19 september 2007.

Zaanstreek-Waterland, 19-09-2007 o Met: flitspalen zonder flits, automatisch betrapt en computerdief aangehouden

Grote groep

Purmerend, dinsdag 18 september 2007, 15:22 uur.

De politie heeft op de Aletta Jacobslaan voor een school een groep van ongeveer 40 jongelui weggestuurd. Het vermoeden bestond dat zij zich voor de ingang ophielden omdat zij iemand aan het opwachten waren. Na enkele vorderingen van de agenten vertrok de groep met uitzondering van een 15 jarige jongen uit Purmerend. Hij deed of hij de vorderingen niet had gehoord en wendde zijn hoofd af. Toen een agent hem vastpakte begon de jongen te schelden en te vechten. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Computerdief aangehouden

Zaandam, dinsdag 18 september 2007, 19:09 uur.

De politie heeft een 41-jarige man uit Lelystad overgenomen van de bewaking van een kantoorpand aan de Provincialeweg. De bewaking controleerde de grote tas van de freelancer toen hij na zijn werk het pand wilde verlaten. In de tas werden diverse goederen uit het kantoor, waaronder een computer, gevonden die niet van hem waren. De beveiliging hield de man al enige tijd in de gaten omdat er al meer computers uit het pand waren weggenomen. Bij de aanhouding had de man een zak met wit poeder wat volgens hem 'speed' betrof bij zich. Ook werden buisjes met een restant van vermoedelijk GHB aangetroffen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Dronken dreigen

Purmerend, dinsdag 18 september 2007, 21:27 uur.

Een 27-jarige bewoner van de Overlanderstraat is door de politie aangehouden omdat hij medebewoners met peperspray zou hebben bewerkt en bedreigd. De man zou wild geworden zijn na drankgebruik en het roken van enkele joints. Bewoners die hem in bedwang probeerden te houden werden bespoten en later zou de man zijn huisgenoten met een vlindermes hebben bedreigd. De spuitbus peperspray en het vlindermes werden in beslag genomen. De man werd ingesloten en zal na ontnuchtering worden verhoord.

Bromfiets in beslag genomen

Zaandam, dinsdag 18 september 2007, 22:00 uur.

De politie heeft de bromfiets van een 32-jarige Zaandammer in beslag genomen. De man reed zonder verlichting over de Gedempte Gracht (voetgangersgebied) terwijl hij niet in het bezit van een rijbewijs was en zijn voertuig niet was verzekerd. De bestuurder werd aangehouden omdat hij alcoholhoudende drank had gebruikt. De ademanalyse gaf aan dat de man niet teveel had gedronken en hij werd heengezonden. Van de andere feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Flitspalen zonder flits

Assendelft, 19 september 2007.

De zes flitspalen op de kruisingen op de Gorslaan en de Waterlandlaan worden deze week allemaal vervangen. Van de nieuwe apparatuur zal de overtreder twee dingen merken: geen zichtbare flitsen meer en binnen enkele dagen de acceptgiro op de deurmat.

Het digitale systeem werkt ten aanzien van de snelheidsmeting net als het oude systeem. Daarnaast zal de camera op afstand kunnen worden aan- en uitgezet, zodat snelheidscontroles meer op de situatie ingesteld kunnen worden. De 'fotorolletjes' zijn namelijk vervangen door digitale apparatuur. Dit betekent ook dat de gegevens voortaan op afstand, vanuit het politiebureau, uitgelezen kunnen worden. Gegevens worden vervolgens rechtstreeks doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), waar de acceptgiro binnen een dag kan worden aangemaakt en verzonden. Met het oude systeem lag de verwerkingstijd tussen de vier en zes weken.

Automatisch betrapt

Zaandam, dinsdag 18 september 2007, 15:40 uur.

De politie heeft een 35-jarige automobilist uit Helmond aangehouden omdat zijn auto door een automatisch systeem in de politieauto was herkend als gestolen. De man gaf aanvankelijk een valse naam op en vertelde een smoesje over het eigendom van de auto. Bij doorvragen gaf hij toe dat hij de auto niet had teruggegeven aan zijn voormalige werkgever. Ook stond er nog voor een bedrag van ruim 1100 euro aan onbetaalde boetes voor de verdachte open. De man werd verhoord over de verduistering van de auto en vervolgens ingesloten omdat hij de boetes niet kon betalen. De auto wordt in opdracht van justitie ter beschikking gesteld aan de eigenaar.

Gezochte illegaal

Zaandam, woensdag 19 september 2007, 08:49 uur.

De vreemdelingenpolitie heeft naar aanleiding van een anonieme tip in een woning aan de E. Heimansstraat een illegaal in Nederland verblijvende man aangehouden. Bij het onderzoek in de woning werd op het balkon de 31-jarige illegaal aangetroffen. Bij controle van de personalia in de politieregisters bleek de man te worden gezocht. De man wordt overgedragen aan de regio Haaglanden waar hij werd gezocht en zal daar na verhoor in vreemdelingenbewaring worden gesteld.

Popnagelactie ook voor brommers

Plaats : Purmerend, Wormerplein

Datum: zaterdag 29 september 2007

Tijd : tussen 09:00 en 16:00 uur.

De politie gaat weer een actie houden voor het vastpoppen van kentekenplaten aan personenauto's. Deze keer zijn ook brom- en snorfietsers welkom om hun plaat goed en gratis aan het voertuig vast te laten zetten. De actie is bedoeld om valselijk gebruik door diefstal van platen tegen te gaan. Ook de kans op verlies wordt hierdoor flink beperkt. De politie hoopt dat de kentekens in de toekomst standaard door de leverancier worden vastgezet en dat door het vastnagelen de aangiften van verlies en diefstal flink terug gaan lopen.

Laatst gewijzigd 19-09-2007 16:13 | © Politie Zaanstreek-Waterland |