Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 213

datum: 19 september 2007

Volgende stap in zoektocht locaties daklozenopvang Amersfoort

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt voor om 12 locaties op te nemen op de zogenoemde shortlist van mogelijke locaties voor opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen. Dit voorstel wordt ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Gemeente Amersfoort zoekt vier locaties voor vier verschillende opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen: een alcoholopvang, een hostel voor harddrugsverslaafden, woonunits voor onaangepaste huurders en een nieuwe dagopvang, ter vervanging van de huidige opvang aan de Stovestraat. Veel Amersfoorters hebben meegedacht over mogelijk geschikte plekken. De zoektocht heeft een longlist met in totaal 121 locaties opgeleverd. Na een zorgvuldige en integrale afweging, aan de hand van acht 'toetsingspunten' komt het college tot de volgende shortlist van meest geschikte locaties:


1. Shortlist van locaties voor de Dagopvang


- Coninckstraat 58


- Smallepad naast nr. 6


- Kerkstraat 1

2. Shortlist van locaties voor de Alcoholopvang:


- Leusderweg 24


- Leusderweg 26


- Zonnehof 10

3. Shortlist van locaties voor het Hostel harddrugsverslaafden:


- Grote Koppel 65

- Hogeweg 120

- Hooglandseweg Zuid 15

- Snouckaertlaan 70

4. Shortlist van locaties voor de Woonunits onaangepaste huurders:


- Barchman Wuytierslaan 196


- Leusderweg 320

Omwonenden van bovenstaande locaties zijn per brief geïnformeerd over het voorstel van het college. Wanneer de gemeenteraad de shortlist heeft vastgesteld zullen omwonenden van de locaties en overige betrokkenen worden uitgenodigd om via buurtgesprekken hun reacties en suggesties te geven. De reacties van de buurt wegen mee in de keuze voor vier locaties voor de vier verschillende voorzieningen. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die de vier locaties aanwijst.

Informatie voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 469 45 04, E-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl Het Raadsvoorstel 'shortlist locaties opvangvoorzieningen dak - en thuislozen' , de 'procedure lopcatiekeus' en de 'toetsingspunten' zijn te vinden op www.amersfoort.nl/daklozenopvang of op te vragen bij de informatiewinkel aan het Stadhuisplein 7, telefoon 469 57 40.


---- --