Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 19 september t/m vrijdag 28 september 2007

Woensdag 19 september
10.00 uur
Wethouder Van Daalen neemt deel aan een rondetafelgesprek 'Geen Kasplantjes maar Woudreuzen' een initiatief van Groenforum Nederland, over speelmogelijkheden voor jeugd in de eigen omgeving. Locatie: De Speeldernis te Rotterdam.

13.30 uur
Wethouder Eerdmans neemt het nieuwe visiedocument van De Meerkring, het bestuur van het openbaar primair onderwijs in Amersfoort, in ontvangst tijdens de Meerkringmiddag. Locatie: de Stadshal van de Flint.

16.00 uur

Wethouder Kruyt neemt het boek "Sporen rond de Lange Jan" van schrijver G.A. Russer in ontvangst en houdt een inleiding over de betekenis van de spoorwegen voor de ontwikkeling van Amersfoort. Locatie: Railzicht (verenigingsgebouw NS), Barchman Wuytierslaan te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Eerdmans woont de presentatie van de brochure Natuurboerderij De Brinkhorst bij, tijdens het Vathorst Café. Locatie: I-centrum Vathorst, Duisterweg 6a te Hooglanderveen.

19.00 uur
Wethouder Hekman is aanwezig bij de video-inspraakbijeenkomst voor Amersfoort Vernieuwt. Locatie: De Groene Stee, Wiekslag 92 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de consultatiebijeenkomst over de visievorming voor Park Randenbroek en omgeving. Locatie: Scholencomplex De Vosheuvel, Heiligenbergerweg 185 te Amersfoort

Donderdag 20 september

09.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt de leerlingen toe, die deelnemen aan de landelijke actiedag "Op Voeten en Fietsen naar school". Locatie: Grasveld bij Katholieke Basisschool Kameleon, Stradivariusstraat 159 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Eerdmans plaatst een opvallend beschilderde afvalbak bij de Montessorischool Pallas Athene. Naar aanleiding van een schoolproject om het milieu in de buurt te verbeteren, heeft een leerling een brief geschreven naar de gemeente met het verzoek om opvallender afvalbakken. Hierop heeft de gemeente Amersfoort drie afvalbakken naar de school gebracht die door leerlingen van groep 7 en 8 zijn beschilderd. Deze drie afvalbakken zullen in de omgeving van de school worden geplaatst. Locatie: Pallas Atheneschool, Heinsiuslaan 1 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt de bijeenkomst Aanbesteding van Bouw Regio Randstad. Locatie: Dorint Sofitel Amsterdam Airport, Stationsplein ZW 951 te Schiphol Oost.

16.00 uur
Wethouder Van 't Veld opent de startbijeenkomst "Groeilink", een netwerk voor snel groeiende bedrijven. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans opent het kantoor van Hol & Molenbeek Makelaars. Locatie: Piet Mondriaanplein 55 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Van 't Veld neemt deel aan het panel van de alumni pubquiz van de Universiteit Utrecht. Locatie: Universiteit Utrecht, Acadamiegebouw, Domplein 29 te Utrecht.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het sportcafé "Ruimte in een te krappe stad", dat wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort. Locatie: Johanneskerk, Westsingel 30 te Amersfoort.

Vrijdag 21 september
11.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het wijkmuseum in de wijk Soesterkwartier. Locatie: Merwedestraat 48 te Amersfoort.

12.15 uur
Wethouder Van 't Veld ondertekent de intentieverklaring "rijden op aardgas". Locatie: DHL Terminal, Basicweg 1-3 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt het 10-jarig jubileum van "Get a Grip". Locatie: De Observant, raadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Hekman is aanwezig bij de introductie van het nieuwe Phoenix bier. Locatie: atelier Gert van Reenen, Kleine Koppel 40 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt het jubileumfeest van het Utrechts Landschap. Locatie: Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39 te De Bilt.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Van Daalen en wethouder Eerdmans bezoeken de prijsuitreiking van de Europese Entente Florale. Locatie: Ripon Cathedral, Harrogate, North Yorkshire in Engeland.

Zaterdag 22 september
18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het benefietdiner dat Agis Zorgverzekeringen organiseert ten bate van de hospices. Hospices bieden zorg aan mensen die in hun laatste levensfase zijn en voor wie geen medische behandeling meer mogelijk is. De opbrengst van het galadiner wordt besteed aan de scholing van vrijwilligers voor hospices. Locatie: Hoofdkantoor van Agis, Van Asch van Wijckstraat 55 te Amersfoort.

Maandag 24 september
12.00 uur
Wethouder Eerdmans zal spreken tijdens de infobijeenkomst laaggeletterdheid van het ROC-MN. Locatie: ROC-MN, Bisschopsweg 167 te Amersfoort.

Dinsdag 25 september
17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de vergadering van het NCD (het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen). Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Woensdag 26 september
9.00 uur
Wethouder Luchtenveld is aanwezig bij de presentatie over fietsbalans van de Fietsersbond. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de startbijeenkomst B.Slim/Agis. Een programma voor de aanpak van overgewicht bij kinderen. Locatie: Basisschool 't Anker, Dollardstraat 123 te Amerfoort

18.30 uur
Wethouder Luchtenveld is aanwezig bij de bijeenkomst "Denk mee, doe mee, zoek mee naar oplossingen" in het kader van bereikbaarheid. Locatie: Mobilion, Groenewoudsedijk 2 A te Utrecht.

Donderdag 27 september
10.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan het jaarlijks VSG-congres (Vereniging Sport en Gemeenten). Locatie: diverse locaties in Amsterdam.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans heten nieuwe Nederlanders welkom tijdens de naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.50 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de opening van Branche Amersfoort, restaurant, bar en lounge. Locatie: Stichtse Rotonde 11 te Amersfoort.

Vrijdag 28 september
11.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de opening van het Leerwerkloket Eemland. Locatie: Stadsring 75 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Eerdmans reikt de 'Schone Zaakprijs' uit. Het wijkbeheerteam Vermeer-, Berg- en Leusderkwartier organiseert al enkele jaren de actie 'een Schone Zaak'. De actie is een competitie tussen acht basisscholen in deze wijken. Bij deze competitie is het de bedoeling dat de leerlingen hun schoolomgeving zo schoon mogelijk houden. Zo wordt op een speelse manier milieu- en omgevings-bewustzijn ontwikkeld. Locatie: J. van den Vondelschool, Huijgenslaan 41 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de afsluiting Groene Maand Utrecht 2007. De Groene Maand is een landelijk promotie-evenement dat alle Nederlanders uitnodigt om in september de natuur in te trekken. Locatie: IVN Consulentschap Utrecht, Bunnikseweg 39 in De Bilt.


---- --