Politie Kennemerland

Nieuwsberichten van 18 op 19 september.

Regio Kennemerland, 19-09-2007

Aanhouding heling

LIJNDEN - 18 september. Politieagenten hielden omstreeks 21.10 uur een 15-jarige Amsterdammer aan. Hij reed op een niet verzekerde bromfiets die voorzien was van wat later bleek een valse kentekenplaat. Hij verklaarde de brommer voor 125 euro te hebben gekocht zonder kentekenbewijs van iemand waarvan hij slechts de voornaam van kon. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van de bromfiets. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Aangehouden inbreker bekent meer inbraken

ZANDVOORT - 19 september. De 25-jarige Zandvoorter die op 16/9 op heterdaad werd aangehouden bij een inbraak in een vakantiebungalow heeft tijdens daaropvolgende verhoren bekend nog vijf maal in zo'n bungalow te hebben ingebroken. Hij deed dit onder invloed van alcohol. De verdachte wordt op 19 september voorgeleid aan de officier van justitie en rechter-commissaris.

Aanhouding oplichter

HAARLEM - 18 september. In opdracht van de officier van justitie hielden politiegenten een 28-jarige Haarlemmer aan verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. Hij sloot een lening af op naam van familieleden die daardoor een schade leden van 12.000 euro. Ook wordt hij ervan veracht goederen te hebben gekocht bij een postorderbedrijf met behulp van een anders identiteitskaart. Die leed daardoor een schade van 170 euro. De verdachte bekende en hij werd na verhoor heengezonden. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij is direct weer aangehouden want er bleken nog 20 vonnissen voor hem open te staan voor een totaalbedrag van 2015,65 euro. Nadat vrienden dat kwamen betalen is hij in vrijheid gesteld.

Aanhouding huiselijk geweld

HOOFDDORP - 18 september. Omstreeks 18.15 uur hielden politieagenten een 40-jarige Hoofddorper aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn ex-vrouw in haar woning te hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding na bedreiging

HAARLEM - 18 september. Omstreeks 20.25 uur hielden politieagenten een 28-jarige Haarlemmer aan in de Spekstraat. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een medewerker van een nabijgelegen horecabedrijf te hebben bedreigd toen die hem vanwege zijn dronkenschap uit de zaak zette. Na zijn aanhouding bedreigde hij ook de politieagenten. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie zoekt getuigen

BEVERWIJK - 18 september. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over een groepje jongelui dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het over de weg spannen van een versperring. Dat gebeurde omstreeks 21.30 uur op de Huiderlaan. Daar spanden zij tussen twee palen plakband. Een 67-jarige Beverwijkse bromfietsster reed er tegen aan en viel hierdoor. Zij liep geen verwondingen op doch haar bromfiets liep wel schade op. Bij nader onderzoek bleken bij de andere wegversmallingen op de Huiderlaan ook dat soort versperringen te zijn gemaakt. Uit het onderzoek door de politie is een getuige bekend geworden die enkele jongens er op had aangesproken. Zij waren toen weggevlucht. Er zou ook een fietser door de versperringen zijn gevallen die gewond is geraakt aan zijn handen. Daar zijn geen gegevens van bekend. Ook hij wordt opgeroepen zich te melden.

Controles Vreemdelingenpolitie Kennemerland

KENNEMERLAND - 19 september. De Vreemdelingenpolitie heeft de afgelopen dagen diverse bedrijven in Haarlem, Vijfhuizen en Beverwijk gecontroleerd op de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Bij bijna alle adressen bleek alles in orde. Bij enkele bedrijven werden overtredingen geconstateerd en werden illegale personen aangehouden.

HAARLEM - Een 40-jarige vrouw uit Oekraine werd tijdens een van de bedrijfscontroles in Haarlem op zaterdag 15 september jl. door de Vreemdelingenpolitie aangehouden, omdat zij al zeven jaar illegaal in Nederland verbleef. Ook bleek de vrouw in bezit van een wikkel cocaïne. De Vreemdelingenpolitie heeft proces verbaal tegen de vrouw opgemaakt en zij heef een boete van 700,-- gekregen voor haar illegale verblijf. De vrouw is overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek, ter verwijdering uit Nederland.

BEVERWIJK - 14 september. Tijdens een bedrijfscontrole bij een bedrijf aan de Breestraat is in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen een 19-jarige vrouw uit Azerbajdsjan aangehouden door de Vreemdelingenpolitie, omdat zij illegaal in Nederland verbleef. Zij heeft hiervoor een boete van 400,-- ontvangen en zij is overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek, ter verwijdering uit Nederland. Tegen de eigenaar van het bedrijf waar de vrouw aan het werk was, is proces verbaal opgemaakt.

VIJFHUIZEN - 17 september. Tijdens een bedrijfscontrole aan de Spaarnwouderweg werden twee Bulgaarse mannen aangetroffen die illegaal aan het werk waren. Tegen de eigenaar van het bedrijf, een 38-jarige Amsterdammer, is proces verbaal opgemaakt. Hij kan een boete tegemoet zien.

De Vreemdelingenpolitie Kennemerland controleert regelmatig bedrijven op de Wet Arbeid Vreemdelingen. Tegen deze bedrijven wordt proces verbaal opgemaakt als zij buitenlanders te werk stellen, die niet gerechtigd zijn om arbeid te verrichten in Nederland. Dit proces verbaal wordt opgemaakt voor de Arbeidsinspectie en de boetes voor deze overtredingen kunnen oplopen van

4.000,-- (eenmanszaken en particulieren) tot 8.000,-- (overige bedrijven) per aangetroffen illegale werknemer.

Snelheidscontroles

REGIO - 18 september. In de ochten- en midaaguren zijn op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Van de in totaal 10.173 gecontroleerde passanten zijn er 725 gefotografeerd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Gecontroleerde is er in Heemskerk, Haarlem, Overveen, Bentveld en Zandvoort.

Stremming A9

BEVERWIJK - 19 september. Omstreeks 06.15 uur is er een stremming ontstaan op de A9 door een ongeval in de Wijkertunnel. Een 23-jarige bestuurder van een bestelbus met aanhangwagen verloor door onbekende oorzaak de macht over zijn voertuig. Hij belandde in de vangrail. Echter een deel van het cement/beton dat hij vervoerde kwam op het wegdek in de tunnel terecht. De tunnel moest worden afgesloten om dit schoon te maken. Dat heeft tot 08.00 uur geduurd.