Gemeente Ermelo


Rijvaardigheidsrit voor 50-plussers

BROEM

Rijstijl, kijktechniek, in-en uitvoegen, snelheid aanpassen, gedrag op rotondes, anderen in het verkeer. BROEM; BReed overleg Ouderen En Mobiliteit, een goede zaak.

U hebt waarschijnlijk al jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. Wellicht heeft u een geheel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u al jaren goed het verkeer doorkomt.

Het verkeer is veranderd en u verandert zelf ook. In al die jaren is het nodige in het verkeer veranderd.

Het is veel drukker, kruispunten zijn vaak ingewikkelder geworden, er zijn regels veranderd en bijgekomen en wat dacht u van de rotondes. Ook u bent veranderd, uw reactievermogen en het concentratievermogen, het zien en het horen worden minder. Dat is niets bijzonders. Integendeel, het is een volkomen normale zaak waar niemand slapenloze nachten van hoeft te hebben. Het vervelende is wel dat het juist om die functies gaat, die van groot belang zijn in het hedendaagse verkeer.

Rijvaardigheidsrit.....Een interessante aanbieding!

Het zal duidelijk zijn dat het nooit kwaad kan om van tijd tot tijd de rijvaardigheid onder de loep te nemen. Dat geldt natuurlijk voor iedere automobilist(e). Speciaal voor 50-plussers uit Ermelo en Putten organiseert Veilig Verkeer Nederland, afd. Ermelo/Putten in samenwerking met de gemeente Ermelo rijvaardigheidsritten. In een ontspannen sfeer kunt u uzelf testen en bovendien een serie deskundige adviezen krijgen van speciaal opgeleide rij-instructeurs. U krijgt advies aan de hand van een autorit van ongeveer 45 minuten in uw eigen auto met een rij-instructeur. Voor de goede orde: het gaat niet om een herexamen en u hoeft geen angst te hebben voor instructeurs die uw rijstijl proberen te veranderen en evenmin wordt er schoolmeesterachtig op regels gehamerd.

Wat houdt de rijvaardigheidsrit in?

De rit bestaat uit 4 delen.


1 Eén dag voor de rijvaardigheidsrit wordt u uitgenodigd voor het bijwonen van een theorieles. Een deskundige geeft met behulp van visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe verkeersregels en borden.


2/3 Op de dag van de rijvaardigheidsrit neemt u deel aan een theorietest, die vervolgens wordt besproken, daarna maakt u een rit in uw eigen auto met een rij-instructeur. Na deze rit krijgt u in een persoonlijk gesprek met de rij-instructeur een scorelijst, advies en een bewijs van deelname.

4 Op deze dag bestaat ook de mogelijkheid om een professionele ogen- en gehoortest te ondergaan. Als laatste ontvangt u een naslagwerk met verkeersregels en borden.

Waar en wanneer worden de ritten gehouden?

De ritten worden dit jaar in Ermelo gehouden.

Op dinsdag 9 oktober om 14.30 uur zal er theorieles worden gegeven en op woensdag 10

oktober zullen de BROEMritten worden gehouden, vanuit "De Baanveger", IJsbaanweg 15.

Wat kost deelname?

Door een subsidie van de Gemeente Ermelo kunnen we de eigen bijdrage laag houden

De kosten bedragen dit jaar EUR 12.50 per persoon.

Wie kunnen zich aanmelden?

Alle 50-plussers die wonen in Ermelo en Putten.

Aanmelding.

U kunt u aanmelden, alleen `s morgens bij de Stichting Welzijn Ouderen, IJsbaanweg 15

telnr. 56 70 00. Na opgave krijgt u thuis bericht hoe laat u wordt verwacht.