Gemeente Den Haag

De vereniging Sport Verbroedert Leidschenveen Ypenburg wordt de vaste bespeler van sportcomplex De Dijken. De gemeente Den Haag heeft een eerder besluit daartoe herbevestigd. Wethouder Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) maakte dit bekend nadat bleek dat er onvoldoende draagvlak was voor een fusie tussen Sportclub Leidschenveen en SVLY. De KNVB steunt het besluit van de gemeente.

"De sportliefhebbers in Leidschenveen moeten weten waar ze aan toe zijn. Het afspringen van de fusie is spijtig maar we moeten niet stil blijven staan. We moeten er voor zorgen dat het sportcomplex in Leidschenveen er nu snel komt.", aldus wethouder Sander Dekker.

De bespeling van sportcomplex De Dijken is onderwerp van fusiegesprekken geweest tussen Sportclub Leidschenveen en SVLY (voorheen Duinoord/De Jagers). SVLY beschikt over de voetballicentie van de KNVB die nodig is voor competitievoetbal. Daarnaast heeft de club vanuit het verleden de benodigde kennis en ervaring. Sportclub Leidschenveen is vertrouwd met het stadsdeel waar het sportcomplex De Dijken ligt. Een combinatie van beide verenigingen leek voor de hand te liggen. Begin dit jaar liepen de gesprekken echter vast. Ook externe bemiddeling, deze zomer, mocht niet baten.

SVLY werkt samen met de KNVB bij het opzetten van de verenigingsstructuur. De komende competitie start de club met nieuwe jeugdleden uit Leidschenveen waardoor spoedig een breed draagvlak in het stadsdeel zal ontstaan. Voor Sportclub Leidschenveen blijven er mogelijkheden om in de ballonhal, en straks in de nieuwe sporthal, diverse sporten te beoefenen.