Ingezonden persbericht


Persbericht

Oirlo, 19 september 2007

VIP stimuleert business to business contacten met kunst

Art & Yard is een nieuwe initiatief van Vereniging Innovatief Platteland (VIP) om Noord-Limburg en het Duitse grensgebied tijdens de Floriade als diverse en vernieuwende regio op de kaart te zetten.

Het vijf jaar durende project Art & Yard (kunst en erf) brengt agrarische en aan de sector verbonden ondernemers en kunstenaars bij elkaar om agrarisch Noord-Limburg op een artistieke manier in beeld te brengen. De resultaten zijn vanaf 2009 te bewonderen op vele verschillende bedrijven in de tuinbouw en kwekerijsector in het noorden van de provincie en de Duitse grensstreek. Ook toeleverende en verwerkende bedrijven worden hierbij betrokken. Voorzitter Joep Hermans van Innovatief Platteland, voor de artistieke invulling ter zijde gestaan door de bekende musicus en artistiek organisator Nard Reijnders, denkt hierbij aan beeldhouwwerken, installaties, en schilderingen, maar ook aan bijvoorbeeld verscheidene vormen van theater in beeld en geluid.

Het doel van Art & Yard is een brug te slaan tussen internationale ondernemers die door de Floriade naar het gebied worden getrokken, en de bedrijven die daarvan als het ware het fundament vormen. Kunst is daarin de verbindende factor. De organisatie van de Floriade heeft zich inmiddels enthousiast getoond over dit initiatief en de eerste contacten met de regionale kunstwereld zijn gelegd. Innovatief Platteland helpt de Floriade om op deze manier het evenement breder te trekken dan het expo-terrein op zich.

De resultaten van Art & Yard zijn te zien vanaf 2009 tot het najaar van 2013.

Vereniging Innovatief Platteland (VIP)
Vereniging Innovatief platteland heeft als de doelstelling het wonen, werken en recreëren op het Noord-Limburgse platteland aantrekkelijker te maken middels een heel diverse, projectmatige aanpak. Van agrarisch natuurbeheer tot nieuwe hightech ontwikkelingen in de landbouw. De vereniging bestaat voor het grootse deel uit leden met een eigen agrarisch bedrijf en is gevestigd in Oirlo (bij Venray).



Ingezonden persbericht