Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Metro start microblog 'deel het nieuws'

Amsterdam, 19 september 2007

Als eerste krant in Nederland heeft Metro een Microblog gelanceerd onder de naam 'Deel het nieuws!' Bezoekers kunnen hier meningen en ideeën kwijt via korte berichten van maximaal 200 tekens. De laagdrempeligheid en het tweerichtingsverkeer maakt de Microblog uniek vergeleken met andere forums. Registratie van e-mailadres is een vereiste. Daarnaast is het ook mogelijk een foto te uploaden.

Volgens Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever van Metro, is de Metro Microblog niet alleen een plakbord waarop je een reactie achterlaat, maar ontstaat door het specifieke karakter van de Microblog een levendige discussie tussen betrokken lezers. De Metro Microblog is een extra tool om de binding met Metrolezers te versterken.

De Groot gaat verder: "Als gratis krant hebben wij geen abonnees, echter via Club Metro, het Metro Life Panel, de Meningenpagina in de krant en nu de Metro Microblog hebben wij een steeds breder arsenaal aan mogelijkheden om interactie met onze lezers aan te gaan. Wij merken dat onze steeds grotere groep trouwe lezers hier behoefte aan heeft. Veel Metrolezers willen reageren op artikelen, en hun mening en ideeën delen. Met de Metro Microblog bieden wij deze mogelijkheid en creëren wij een band met deze waardevolle groep."

De Metro Microblog is te bereiken via http://blog.metronieuws.nl of via een link op de site www.metronieuws.nl.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 540.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, McDonald's vestigingen, postkantoren, Super de Boer supermarkten, RET Rotterdam, GVB Metro-stations Amsterdam, GVU Utrecht, Arriva Waterland, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1,7 miljoen lezers (NOM Print Monitor 2006-1) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro.

www.metronieuws.nl