Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (19/9)

OOSTERHOUT NB, 19 september 2007

Fietsendief aangehouden

LOON OP ZAND: Gistermorgen is op een campingterrein aan het Kraanven een 21-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden ter zake fietsdiefstal. Een 48-jarige leerkracht uit Zwijndrecht deed bij de politie aangifte van de diefstal van zijn hybride mountainbike fiets Hij verblijft op de camping vanwege een schoolkamp. Hij had zijn niet afgesloten fiets maandagavond voor het kamphuis gezet. Dinsdagmorgen ontdekte hij dat deze gestolen was. De politie stelde een onderzoek op de camping in. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat een aldaar verblijvende 21-jarige man mogelijk de verdachte was, dit omdat hij achter zijn caravan spullen had staan zoals een aantal houten vogelhuisjes en een stoppenkast. De verdenking werd sterker toen de agenten bij de man aanklopten. Hij zei dat hij net wakker was en eerst even naar een toilet moest. Hij keerde echter niet terug van het toiletgebouw en werd door de agenten na een zoektocht in een tuin achter een vakantiehuisje aangetroffen. In zijn caravan werd vervolgens de gestolen fiets aangetroffen.

Man uit Utrecht aangehouden met inbrekerswerktuigen

WERKENDAM: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Biesboschhaven Zuid een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen in zijn bestelauto had liggen. Dit is verboden ingevolge de APV.

De politie had een melding gekregen van een man die vertelde dat hij de verdachte al enkele uren over het industrieterrein aan de Bruine Kilhaven zag rondrijden. De melder was daarbij klem door die bestuurder klem gereden. De agenten hebben daarop post gevat en zagen de bedoelde auto rijden op de Bandijk. De bestuurder reed een terrein op aan de Biesboschhaven Zuid en zette toen zijn licht ui. De agenten wisten hem echter te traceren. De tenaamgestelde van de auto bleek voor te komen ter zake inbraken. Bij nader onderzoek bleek dat er in de auto een betonschaar lag. Ook troffen de agenten een schroevendraaier, twee stanleymessen en een paar handschoenen aan. Hierop is de bestuurder ingevolge de APV aangehouden. Vandaag is nader onderzoek ingesteld bij de bedrijven en straten waar hij gezien is. Er zijn echter geen inbraken bekend geworden. De verdachte is daarop rond 12.00 uur in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal ingevolge de APV.

Dongenaar aangehouden voor belediging

DONGEN: De politie heeft vanmiddag op de Middellaan een 27-jarige Dongenaar aangehouden die het nodig vond een agent te beledigen door tot twee keer toe in en op het bonnenboekje van de diender te spugen. De verdachte werd op dat moment op de bon geslingerd omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. De agent was uitgestapt toen hij zag dat de verdachte die samen met een vriend over de Middelaan liep, een beweging maakte alsof hij zijn broek naar beneden trok en zijn achterwerk wilde laten zien. De agent sprak de man aan op zijn gedrag. Hij gaf diens vriend die in de bosschages stond te plassen een proces-verbaal voor wildplassen. Vervolgens ging de verdachte op de dienstauto zitten. Hij reageerde agressief toen de agent hem bij een arm pakte om hem van het voertuig af te halen met: je moet je handen thuis houden. Nadat de agent vervolgens hem om zijn ID-bewijs vroeg spuugde de verdachte, terwijl hij in zijn mond enkele nootjes had, twee keer in en op het transactieboekje van de politieman. Hierop is hij aangehouden.

Ruzie in verkeer loopt uit op mishandeling

KAATSHEUVEL: Een 38-jarige vrouw uit Kaatsheuvel heeft gisteren aangifte gedaan van mishandeling na een verkeersruzie. De politie arresteerde een 18-jarige vrouw en haar 14-jarig broertje.

Het slachtoffer verklaart dat zij met haar auto stilstond achter een geparkeerde auto omdat er op de straat waar zij reed een tegenligger aankwam. Op dat moment blokkeerde zij daardoor de inrit naar de dam van een woning. Een 18-jarige vrouw uit Waspik wilde die inrit op rijden. Er ontstond tussen beide vrouwen die uitstapten een woordenwisseling. Het zwangere slachtoffer verklaart dat de 18-jarige verdachte driftig werd en haar met de vuist tegen haar hoofd sloeg. Het 14-jarig broertje van de vrouwelijke verdachte, woonachtig in Kaatsheuvel, gaf haar een trap tegen haar linkerbovenbeen. Het geschrokken slachtoffer stapte snel in de auto en reed weg. De politie traceerde de twee verdachten met hun auto omstreeks 17.20 uur op de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle, waar zij zijn aangehouden. Ze zijn na verhoor opgehaald door hun moeder.

Politie pakt overlast caravans en aanhangwagens in Loon op Zand aan

LOON OP ZAND / KAATSEUVEL: De wijkagenten van Loon op Zand en Kaatsheuvel kondigen aan dat komende week tijd vrijgemaakt wordt om de overlast van voor woningen geparkeerde caravans, aanhangwagens en campers aan te pakken.

De wijkagenten komen in actie omdat de vakantie er weer op zit. De caravans en campers kunnen weer naar de stalling. Echter zowel in Kaatsheuvel als in Loon op Zand blijkt dat niet iedere eigenaar van een dergelijk voertuig daar gevolg aan geeft. Dit heeft als gevolg dat in sommige straten beperkte parkeerruimte nodeloos door caravans en campers in beslag wordt genomen.

De voertuigen zonder kenteken worden weggesleept en naar de gemeentewerf overgebracht. De eigenaren van de overige voertuigen krijgen eerst een waarschuwing, daarna kan een boete volgen en of bestuursdwang worden opgelegd. Ook aanhangwagens krijgen van de wijkagenten aandacht omdat zij vaak nabij een woning ( op eigen terrein ) zijn gestald waar dit schadelijk kan zijn voor het uiterlijk aanzien van de leefomgeving/wijk.
In artikel 5.1.5 van de Algemene Politieverordening Loon op Zand staat omschreven: Het is verboden een kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebezigd: langer dan op drie achtereenvolgende dagen te doen of laten staan op een door de burgemeester en wethouders aangewezen weg, waar dit parkeren naar hun oordeel buitensporig is het oog op de verdeling van de beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te doen of laten staan, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Burgemeester en wethouders kunnen eventueel ontheffing verlenen

Auteur: Willem van Hooijdonk