Politie Gelderland-Zuid

Politie zichtbaar aanwezig tijdens kermis

Wijchen, 19-09-2007 o De afgelopen vier dagen was de politie in Wijchen opvallend aanwezig in verband met de kermis. Voor deze gelegenheid was een Mobiel Steunpunt Politie (MSP) van het korps Landelijke Politiediensten naar Wijchen gehaald en centraal neergezet op de kruising Kasteellaan/Bronck-horstlaan. Hier vonden s avonds gezamenlijke briefings plaats met de diverse partners. Behalve twee mishandelingen deden zich geen ernstige incidenten voor.

Met name zaterdagnacht waren er enkele meldingen van kleine schermutselingen onder jeugd. Deze konden door gericht aanspreken en handelend optreden in de kiem worden gesmoord. Op de zondagavond vonden twee mishandelingen plaats, beide op de Kasteellaan. Een 15-jarig meisje uit Wijchen werd rond 20.30 uur mishandeld en even later, omstreeks 21.15 uur, een 18-jarige jongen ook uit Wijchen. De politie was snel na de meldingen ter plaatse en kon direct spreken met diverse getuigen. Van beide slachtoffers is een aangifte opgenomen. Er is nader onderzoek ingesteld, dit loopt nog.

Samenwerking
Er zijn de afgelopen dagen in Wijchen geen aanhoudingen verricht die kermis-gerelateerd zijn. De politie is tevreden over het verloop en de samenwerking met de diverse betrokken partners. Zo was de spoorwegpolitie aanwezig om rond het station nadrukkelijk te surveilleren bijvoorbeeld ter preventie van fietsendiefstal. Ook waren toezichthouders van de gemeente extra ogen en oren op straat. Samen met de brandweer en gemeente is vooraf het hele kermisterrein geïnspecteerd op diverse veiligheidsaspecten. Naar aanleiding hiervan zijn nog enkele aanvullende maatregelen genomen danwel opgelegd. De politie was met onder meer voetsurveillances, mountainbikers en een hondengeleider aanwezig.
(08)