FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Ultimatum voor postorderbedrijf Bakker

Werknemers van Bakker - een postorderbedrijf in tuinartikelen - hebben het eindbod voor de cao afgewezen. Reden voor FNV Bondgenoten om de werkgever een ultimatum te stellen: als Bakker vóór vrijdag 12.00 uur niet ingaat op de eisen, volgen er maandag acties.

"Volstrekt onvoldoende", vindt Marcella Bense, cao-onderhandelaar van FNV Bondgenoten het eindbod van Bakker. "Het gat tussen dit eindbod en wat we willen is gigantisch groot. Daarom wijzen we het af."

De bloembollenhandelaar - met vestigingen in Lisse en De Zilk - biedt 3 procent loonsverhoging over veertien maanden, per 1 september. En 0,2 procent op 1 januari 2008 als werknemers de seniorendagen inleveren.

De bond eist een tweejarige cao, van 1 juni 2007 tot 31 mei 2009. Met een loonsverhoging van 3 procent en nog eens 3 procent per 1 juni 2008. De seniorendagen moeten gehandhaafd blijven.

Bense: "De mensen pikken het niet langer, het is genoeg geweest. Al jaren blijft de loonstijging bij Bakker achter en vorig jaar hebben de werknemers, vanwege de magere financiële situatie, zelfs een jaar helemaal geen loonsverhoging gehad. Omdat de resultaten van het voorjaarsseizoen aanmerkelijk beter zijn, wordt het tijd voor Bakker om over de brug te komen."

Bij Bakker werken tijdens het hoogseizen circa 650 mensen.
---