Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 19 september 2007

Persbericht

Zonnige en gezellige

Culturele Uitdag De Wolden

Tijdens de eerste Culturele Uitdag op zaterdag 15 september jl. stond de provincie Drenthe in het teken van kunst en cultuur. In de gemeente De Wolden was de Hervormde Kerk van Blijdenstein het decor voor de lokale uitmarkt.

Naast een informatiemarkt waarop onder andere de VVV, de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden en de Stichting Welzijn De Wolden zich presenteerden, vonden en in en rond de kerk allerlei culturele activiteiten plaats.

De kunstenaars van de Kunstrotonde hadden een expositie ingericht in de kerk, Cor Koppenol verzorgde een workshop schilderen en er vond een aantal optredens plaats, onder meer van popkoor Spotlights, Boerenkapel 'De Woldbloazers', Poppentheater Trollemor en een popensemble van SCALA Hoogeveen.

Daarnaast kon men deelnemen aan een historische fietstocht onder begeleiding van de Stichting Historie Ruinerwold en trad ook Margaretha Kleine op. Het was, mede door het afwisselende programma, de inzet van alle betrokkenen en het mooie weer, een gezellige uitmarkt in De Wolden. De publieke belangstelling bleef enigszins achter op de verwachtingen, maar het is zeker de bedoeling om ook volgend jaar weer een Culturele Uitdag te organiseren.

///////////////////////////////