Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

14 september 2007

Hotel Des Indes komt in miniatuurstad Madurodam

Op woensdag 19 september om 16.30 uur bevestigen FGH Bank (Dhr. Keur), de eigenaren van Hotel Des Indes (Dhr. Brinkel en Dhr. Van Veggel), Madurodam (Dhr. Verdaasdonk), en Le Méridien Hotel Des Indes (Mevr. Pronk) door middel van de ondertekening van het contract hun samenwerking voor de realisering van het hotel in de Haagse miniatuurstad.

De ondertekening vindt plaats in het hotel aan het Lange Voorhout dat al 125 jaar als hotel in gebruik is. Met dit hotel krijgt Madurodam wederom een Haags instituut binnen haar stadsgrenzen. Uit onderzoek dat gedaan is naar de naamsbekendheid van Haagse Instituten is gebleken dat Hotel Des Indes in de top vijf op de lijst van meest bekende Haagse instituten staat. Hierop volgden enkele orienterende gesprekken tussen Madurodam en de eigenaren van het hotel om een eventuele samenwerking te bespreken tussen de beide zo exclusieve en typsiche Haagse ondernemingen.

Geschiedenis

Le Méridien Hotel Des Indes krijgt een plek in de historische stadskern van Madurodam. Het historische en authentieke hotel zelf is gebouwd als residentie van Baron van Brienen van de Groote Lindt en Dortsmunde, de persoonlijk adviseur van Koning Willem III. Sinds 1881 heeft het statige pand de naam Hotel Des Indes en kreeg het de functie van luxueus hotel. Vele koningen, keizers, staatslieden, kunstenaars en andere beroemdheden verbleven reeds in dit chique logement. In 2005 onderging het luxueuze logement een enorme renovatie o.l.v. de bekende Interior Designer Jacques Garcia.


---