Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 september 2007

Symposium SEH-arts: een vak apart
Curriculum voor opleiding tot SEH-arts goedgekeurd; opleiding erkend

Op woensdag 19 september aanstaande organiseren de Stichting Opleiding Spoedeisende Geneeskunde (SOSG) en de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) het symposium "SEH-arts: een vak apart" in Congrescentrum De Reehorst te Ede. Tijdens dit symposium wordt het curriculum voor de opleiding tot SEH-arts gepresenteerd. Het curriculum is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de KNMG, de OMS en het NHG, en onlangs erkend door het CBOG en het CCMS. Het curriculum wordt tijdens het symposium officieel aangeboden aan de voorzitter van het CBOG.

Een erkende opleiding tot SEH-arts is nieuw in de Nederlandse gezondheidszorg. Met deze opleiding van 3 jaar wordt een belangrijke aanzet gegeven voor de noodzakelijke verbetering van de kwaliteit van de zorg op de SEH-afdeling. Het curriculum is een van de eerste curricula die binnen de kaders van de moderniserings- plannen voor de medische vervolgopleidingen tot stand zijn gekomen.

De erkenning van de opleiding is een mijlpaal in de ontwikkeling van de spoedeisende geneeskunde in Nederland. Ook vormt het de basis voor opname van de opleiding in het Opleidingsfonds van het ministerie van VWS. Het opleidingscurriculum en de verdere ontwikkeling van het vakgebied van de SEH-arts vormen de rode draad van het symposium. Het volledige programma is te vinden in de bijlage bij dit persbericht.

SOSG
De SOSG werkt sinds 2004 aan de ontwikkeling, bevordering en erkenning van de opleiding tot SEH-arts binnen de Nederlandse gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met de NVSHA is een landelijke structuur ontwikkeld met inmiddels 13 erkende opleidingsziekenhuizen, 70 gecertificeerde SEH-artsen en 100 SEH- artsen-in-opleiding. Meer informatie is te vinden op www.sosg.nl.

Aanmelden
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor het symposium. Aanmelden kan via de antwoordkaart in de bijlage, of stuur een e-mail naar Conf.man@wxs.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht