Gemeente Montfoort


PERSBERICHT

TEVENS PERSUITNODIGING

Behoud en verbetering cultuurlandschap en plattelandsontwikkeling in Utrechtse Waarden

In de Utrechtse Waarden - Montfoort, Oudewater, Lopik en een deel van IJsselstein - gaat een gebiedscommissie zich inzetten voor het behouden en verbeteren van het waardevolle cultuurlandschap van deze streek. Ook het stimuleren van de plattelandsontwikkeling is een belangrijk doel.

Hiermee geeft de commissie invulling aan de uitvoering van de Agenda Vitaal Platteland van de provincie Utrecht.

De gebiedscommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de gemeenten Lopik, Montfoort, Oudewater en IJsselstein, het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, diverse belangenorganisaties en de provincie Utrecht.

Op woensdag 19 september tekenen alle partijen de statuten voor de officiële oprichting van de stichting Gebiedscommissie De Utrechtse Waarden. De ondertekening vindt plaats centraal in het gebied van de Utrechtse Waarden: in het toekomstig bezoekerscentrum bij boerderij De Haan in Benschop. Om de gebiedscommissie een eigen gezicht te geven, wordt een logo ontwikkeld. Alle vertegenwoordigers krijgen een zegje in het ontwerp van het nieuwe logo. In het bezoekerscentrum is een expositie ingericht met de verschillende ontwerpen.


---

IJsselstein, 14 september 2007

Ondertekening statuten

Datum: woensdag 19 september 2007
Tijdstip:
. 14.30 uur: welkom
. 15.00 uur: opening en ondertekening statuten
Locatie: toekomstig bezoekerscentrum bij boerderij De Haan, Benedeneind Noordzijde 408 te Benschop

Meer informatie

Suzette van den Heuvel, afdeling Communicatie, tel. (030) 686 18 05 en s.vd.heuvel@ijsselstein.nl


---- --