Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 17 september 2007

Gratis live webcast Xavier Rudd concert
Kijk het uitverkochte Paradiso concert op Fabchannel.com

Woensdag 19 september speelt de Australische multi-instrumentalist Xavier Rudd in een uitverkocht Paradiso. Goed nieuws voor iedereen die geen kaartje heeft weten te bemachtigen, het gehele concert wordt live uitgezonden op het internet, in beeld en geluid, op www.fabchannel.com/xavier_rudd_2007

Wie deze surf/roots artiest hoort spelen verwacht een complete band, maar Rudd doet alles alleen. Deze one-man-folkrock-band speelt tegelijkertijd, drum, gitaar, digeridoo, djembé, harmonica en zingt. "It's all about peace and happiness" zegt hij over zijn show. Xavier Rudd bracht al zeven albums uit. Zijn vijfde plaat 'Solace' was goed voor platina in thuisland Australië en introduceerde hem bij het grote publiek. Hij werd opgepikt door Epitaph en die bracht zijn album 'Food In The Belly' internationaal uit. 'Food In The Belly' werd opgevolgd door 'White Moth' in 2007.

De uitzending op Fabchannel.com begint om 20:30 uur. Achteraf wordt de opname toegevoegd aan het online archief van Fabchannel en is daar terug te zien. Zowel live als on demand is het concert van Xavier Rudd gratis te bekijken.

Fabchannel zendt wekelijks concerten en lezingen in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts biedt Fabchannel een online archief aan waar muziekliefhebbers de keuze hebben uit ruim 800 volledige concerten. In dit archief staan concerten van artiesten als Josh Ritter, The Beautiful Girls, The View, Oi Va Voi en Sarah Bettens.

http://www.fabchannel.com/xavier_rudd_2007

komende webcasts:

19-09-2007 Xavier Rudd
28-09-2007 Wir Sind Helden
16-10-2007 Kula Shaker


---