Ingezonden persbericht


Leeuwarden, 18 september 2007

PERSBERICHT

Mala Vita verovert de wereld
Tournee door Mexico definitief bevestigd

Woensdag 19 september vertrekt Mala Vita voor twee weken naar Mexico om daar te gaan touren. Ze zullen daar onder andere verschijnen in verschillende radio en TV programma s. Daarnaast spelen ze ook om aandacht te krijgen voor de slechte omstandigheden waar in mensen daar (vaak ook onterecht) in de gevangenis zitten.

Mala Vita is een internationaal gezelschap met bandleden uit o.a. Italië, Bosnië en Servië. Inmiddels hebben ze twee albums op hun naam staan, waarvan het tweede album in samenwerking met Gambeat de bassist van Manu Chao is gemaakt.

Afgelopen augustus stonden ze voor de derde keer op Lowlands. Daar was te merken hun energieke mix van polka,punk , ska en oost-Europese gypsyfolk ookwel Mestizo of Balkanbeats genaamd,met de dag populairder wordt.

Deze maand verschijnt hun eerste videoclip. De clip is opgenomen tijdens hun goed bezochte tour door Bosnië en Servië.

In april verscheen hun album Disorganizzata. De recensies over dit album en de band in het algemeen zijn zeer positief:

Terecht accepteerde Chao s sidekick en bassist Gambeat het verzoek Disorganizzata te produceren en het in Nederland en Barcelona opgenomen explosieve ska-polka-reggae-punkmengsel mag het predikaat mestizo vol trots dragen.

Eddie Aarts (Heaven)

De mestizomix van polkamuziek, ska, Balkan-melodieën en Latijnse stijlen komen in de songs perfect samen en maken dit album tot een waar feest. In de week van release kwam hun debuutalbum meteen hoog de albumcharts binnen. Een zeer verrassende prestatie!

Dick Hovenga (OOR)

Het Nederlandse antwoord op Manu Chao en Gogol Bordello: mestizo, balkan, rumba, ska, gipsy, punk en rock in één band verzameld .

Redactie (Beyond)

De sound van Mala Vita laat zich niet gemakkelijk in één hokje duwen en dat is nou juist de kracht van deze veelbelovende mondiale muzieksensatie. Mala Vita móet je gewoon een keer live bewonderen. Kijk voor een actueel overzicht op www.malavita.net.


---

Voor meer informatie, interviewaanvragen e.d. kun je contact opnemen met:

Foreign Media Music

Margriet van der Plaats

E: m.vanderplaats@foreignmediamusic.com

T: 058 233 58 15

M: 06 175 18 323

Met vriendelijke groet,

Margriet van der Plaats
Marketing, PR en Sales Support

Foreign Media Music
Westersingel 52
8913 CL Leeuwarden
The Netherlands

T

+31 (0)58 2335815

F

+31 (0)58 2335845

M

+31 (0)6 17518323

www.foreignmediamusic.com

www.foreignmediagroup.com