DSM


Published: 08:15 19.09.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM en AVEBE werken samen aan ontwikkeling van romig-makers

Koninklijke DSM N.V. en AVEBE U.A. maken vandaag bekend dat de businessgroep DSM Food Specialties en AVEBE Food een strategisch samenwerkingsverband zijn aangegaan. De combinatie van DSM's expertise op het gebied van enzymen met de kennis van AVEBE op het gebied van zetmeel levert nieuwe kansen op bij de ontwikkeling van innovatieve romig-makers voor de voedingsmiddelenindustrie.

De samenwerking heeft al geresulteerd in de ontwikkeling van Etenia(TM), een natuurlijk, op aardappelzetmeel gebaseerd "clean label" ingrediënt voor verschillende toepassingen. "In yoghurt en zuiveldranken heeft Etenia zijn unieke romigheid al laten zien. Het smelt in de mond en lijkt ideaal geschikt als vetvervanger", is het commentaar van Paul Sheldrake, Marketing Manager bij AVEBE.

Volgens de samenwerkingsovereenkomst zal AVEBE de verantwoordelijkheid voor de marketing en verkoop van Etenia(TM) in zuiveltoepassingen op zich nemen en het product introduceren in de Europese markt. Een ander toepassingsgebied voor Etenia(TM) dat momenteel wordt ontwikkeld is gebak. Etenia(TM) is een integraal onderdeel van DSM's revolutionaire 'toolkit' voor de gebaksindustrie die volgens de planning in oktober 2007 zal worden geïntroduceerd.

"Het is doet ons veel genoegen het nieuws van deze samenwerking bekend te kunnen maken aan de voedingsmiddelenindustrie", verklaart Alexander Wessels, businessgroepdirecteur van DSM Food Specialties. "Door de krachten van de beide ondernemingen te bundelen, kunnen we onze klanten beter bedienen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een ideaal platform biedt voor succesvolle ontwikkeling van nieuwe producten. Dit is wederom een voorbeeld van marktgedreven groei en open innovatie - een van de belangrijkste pijlers van DSM's strategie Vision 2010 - Building on Strengths."


AVEBE
AVEBE is een wereldwijd zetmeelbedrijf. De onderneming maakt en verkoopt oplossingen op zetmeelbasis voor voeding, veevoeder, papier, de bouw, textiel en kleefstoffen. AVEBE is actief in verschillende landen en heeft wereldwijd ongeveer 1500 werknemers. De onderneming helpt klanten bij het ontwikkelen van innovatieve producten op zetmeelbasis. Deze strategie is gebaseerd op kostprijsleiderschap, innovatie en samenwerking. Meer informatie over AVEBE is te vinden op www.avebe.com.


DSM Food Specialties
DSM Food Specialties is een vooraanstaande producent van hoogwaardige oplossingen op het gebied van ingrediënten voor de internationale voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Met 1400 medewerkers in 25 vestigingen wereldwijd is DSM Food Specialties een wereldspeler. Meer informatie over DSM Food Specialties is te vinden op www.dsmfoodspecialties.com.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.