Pharming Group N.V

Pharming Neemt Deel Aan BioMedical Materials-programma

Nederlandse regering ondersteunt BMM samenwerking




Leiden, 19 september 2007. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (Euronext: PHARM) maakte vandaag bekend dat de Nederlandse regering het BioMedical Materials-programma (BMM) zal ondersteunen met een bedrag van ¤ 45 miljoen, zoals op Prinsjesdag tijdens de presentatie van de rijksbegroting is bekend gemaakt.

BMM is een publiek-private Nederlandse samenwerking gericht op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van biomedische materialen. Het programma heeft een voorlopig budget van ¤ 90 miljoen met een looptijd van vijf jaar. Het programma is een initiatief van DSM en de Universiteit van Maastricht. Het BMM consortium heeft meer dan 25 deelnemers, waarvan Pharming er een is. Naast onder andere Philips Research, Organon, Medtronic, FujiFilm Life Science en TNO, neemt ook de meerderheid van de vooraanstaande universiteiten en academische medische centra in Nederland deel.

BMM heeft als missie om Nederland een leidende positie in de wereld te bezorgen op het gebied van biomedische materialen Daartoe zullen succesvolle medische toepassingen worden ontwikkeld, intellectuele eigendomsrechten worden verkregen en wetenschappelijke publicaties worden uitgebracht. Projecten die binnen het samenwerkingsverband worden uitgevoerd kunnen leiden tot nieuwe en baanbrekende biomedische toepassingen en producten, welke verder zullen worden ontwikkeld door de individuele bedrijven.

Dr. Bruno Giannetti, COO van Pharming: "We zijn blij deel uit te maken van dit veelbelovende programma en we ondersteunen dit initiatief, dat waarschijnlijk zal leiden tot belangrijke vernieuwingen op dit gebied. Middels onze technologie en expertise op het gebied van weefselherstel en recombinante eiwitten, fibrinogeen en collageen in het bijzonder, hopen we een belangrijke bijdrage aan het programma te leveren. Tegelijkertijd zullen we nieuwe mogelijkheden voor onze technologieën en producten onderzoeken."

BMM
Het BioMedical Materials-programma (BMM) is een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen overheid, universitaire wereld en bedrijfsleven in Nederland dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van biomedische materialen. BMM wil in de komende vijf jaar uitgroeien tot een wereldleider op het gebied van biomedische materialen en hun toepassing in de medische praktijk. Het BioMedical Materials-programma richt zich daarbij vooral op vier ziektegebieden, die elk hun eigen klinische behoeften kennen en specifieke doorbraken vereisen op het gebied van biomedische materialen: hart- en vaatziekten (inclusief aandoeningen die een gevolg zijn van diabetes), kanker, aandoeningen van het bewegingsapparaat en nieraandoeningen. Nieuwe concepten zullen worden onderzocht door middel van een translationele benadering. Dat wil zeggen dat bij het uittesten van ideeën vanaf het laboratoriumstadium tot en met de vaststelling van het proof of principle alle partners, disciplines en expertisegebieden worden betrokken die nodig zijn voor klinische toepassing van de betreffende materialen. Bij het bepalen van de onderzoeksrichting en de onderzoeksonderwerpen is de klinische behoefte aan nieuwe therapieën het belangrijkste uitgangspunt. In totaal 28 partners hebben zich aan dit initiatief verbonden. Een volledig overzicht van de partners en ondersteuners en meer informatie over BMM is te vinden op: www.biomedicalmaterialsprogram.nl.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel dankzij de overname van DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com en op www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice, T: 06 537 499 59 of 071 52 47 400 Rein Strijker, Pharming Group NV, T: 071 52 47 434