ANBO

ANBO op 50PlusBeurs: AOW, Europaquiz, bewegen, testen en politici

19-09-2007

ANBO voor 50-plussers biedt bezoekers van de 50PlusBeurs van woensdag 19 tot en met zondag 23 september in de Jaarbeurs te Utrecht een keur aan activiteiten, variërend van een AOW-debat, een Europaquiz tot een beweegplein met verschillende sporten. Beursbezoekers kunnen op de verschillende ANBO-stands ook hun zintuigen testen of elektrische fietsen beoordelen, en een metamorfose ondergaan in de kappersstoel. Veel nationale en Europese politici nemen deel aan activiteiten van de ouderenbond.

Minister Donner van Sociale Zaken krijgt op zaterdag om 12.30 uur Lang leve de AOW! overhandigd -een jubileumuitgave over de AOW die dit jaar vijfig jaar bestaat- met de boodschap: zorg er goed voor!. Aansluitend introduceert de minister een door ANBO samen met de FNV georganiseerd AOW-debat met Kamerleden van vrijwel alle grote politieke partijen.

Francois Boulangé presenteert dagelijks een Europaquiz om bezoekers te testen op hun Europakennis. De dagprijzen van deze quiz worden om 15.15 uur uitgereikt door verschillende Europarlementariërs en op vrijdag door staatssecretaris Timmermans van Buitenlandse Zaken.

Op het ANBO-beweegplein vinden workshops en demonstraties plaats van onder andere dynamic tennis, badminton, flexvolleybal en line dance. Beweegambassadeurs geven informatie en tips om gezond en vitaal oud te worden. Na de beurs organiseert ANBO samen met NRS Recreatie Sportbond lokale 50-plus sportclubs. Verder biedt ANBO een tentoonstelling, waar bezoekers hun zintuigen kunnen testen in het kader van valpreventie.

Tweede Kamerleden die deelnemen aan AOW-debat met minister Donner op zaterdag 22 september van 13.00 tot 14.00 uur zijn: Ans Willemse CDA, Mariëtte Hamer PvdA, Cynthia Ortega ChristenUnie, Stef Blok VVD, Fons Luijben SP, Ineke van Gent GroenLinks.

Europarlementariërs die om 15.15 uur dagprijzen Europaquiz uitreiken en tevens over Europees Parlement vertellen:

Do: Kathalijne Buitenweg - GroenLinks

Vr: (staatssecretaris Buitenlandse Zaken)

Za: Ieke van de Burg - PvdA

Zo: Lambert van Nistelrooij - CDA

De ANBO-activiteiten zijn te vinden in hal 9 rondom standnummer B041.

Meer informatie over de 50PlusBeurs en entreeprijzen: www.50plusbeurs.nl