Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering 24 september 2007

De gemeenteraad vergadert op maandag 24 september 2007. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda:

Opiniërend:

* Nota grondbeleid gemeente Stadskanaal

Besluitvormend met debat:

* Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2007

Besluitvorming zonder debat:

* Bezwaarschrift tegen onttrekking aan de openbaarheid deel Prins Hendriklaan

* Straatnaamgeving

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis. U kunt ze ook bekijken en/of downloaden bij de agenda van raadsvergadering 24 september 2007.

Rekening Diftar over eerste halfjaar 2007 binnenkort in de bus

Eind september 2007 versturen wij de aanslagen afvalstoffenheffing (variabel deel) voor de afval-aanbiedingen in het 1e halfjaar 2007. U moet deze belastingaanslag uiterlijk op 31 oktober betaald hebben. Vragen over de aanslag? Zet dan in uw brief het chipnummer van de container. Vergeet niet om de informatie op de achterzijde van het aanslagbiljet te lezen.

Kwijtschelding

Voor het gehele jaar 2007 kan kwijtschelding van belasting worden verleend voor maximaal:

* 16 ledigingen van de grijze container (restafval)
* 6 ledigingen van de groene container (gft-afval)
* 42 aanbiedingen in een ondergrondse container.

Als u kwijtschelding heeft gekregen voor de aanslag afvalstoffenheffing vastrecht over 2007, dan hoeft u voor de diftar-aanslagen over 2007 niet opnieuw kwijtschelding aan te vragen. U ontvangt van de gemeente bericht over gehele of gedeeltelijke kwijtschelding van de diftar-aanslagen. Meer informatie: kijk op kwijtschelding in de rubriek Wonen & Leven.

Gemeentegids 2008

De Kleine Media, de nieuwe uitgever van de gemeentegids 2008 is van start gegaan met de voorbereidingen voor de nieuwe gids. Organisaties, instellingen, verenigingen en anderen die in de gids vermeld staan worden binnenkort door De Kleine Media benaderd voor controle van hun gegevens. De gemeentegids 2008 komt uit in februari.

Stremming weg Stadskanaal-Wildervank

Van 1 oktober tot en met 30 november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de brug Scheepswerfstraat (over het Pekeler Hoofddiep). De brug en landhoofden worden volledig gerenoveerd. De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek en wordt opnieuw geschilderd. Om deze werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk de brug volledig te verwijderen. Het verkeer wordt omgeleid via de N366 en N33. De omleidingroute wordt met borden aangegeven. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van de brug Noorderdiep. Meer informatie: de heer G. van der Horst T (0599) 631 631.

Voel jij je wel lekker? Doe mee aan het onderzoek `Veilig Uit'!

Uitgaan in Stadskanaal. Voel je je veilig als je een avond op stap bent? Geef je mening. Laat ons weten wat anders en beter moet. Ben je tevreden en voel je je op je gemak? Ook dat willen we weten! Vul de vragenlijst in en maak meteen kans op een avondje uit op onze kosten. Haal de vragenlijst bij de deelnemende Horecabedrijven (herkenbaar aan de poster) en lees wat je moet doen Online invullen? Ga naar de 'horecavragenlijst' onder Wonen & Leven.

Het onderzoek en de vragenlijst is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Stadskanaal. Meer informatie: T (0599) 631 631.

Bouwplannen

In de periode van 6 t/m 12 september 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Geert Teisstraat 33, voor het wijzigen van de voorgevel, d.d. 12 september

* Veenstraat 14, voor het bouwen van een wasplaats en verbouwen van een bedrijfsgebouw, d.d. 6 september

Musselkanaal

* Tweede Boerendiep 16 en 18, voor het bouwen van een ligboxenstal, d.d. 10 september

Onstwedde

* Luringstraat 65, voor het plaatsen van een carport, d.d. 11 september

Mussel

* Kopstukken 10, voor het verzoek tot legalisatie van een hekwerk, d.d. 10 september

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 10 t/m 14 september 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Stelmaker 12-16, d.d. 13 september

* Luxemburglaan ong., d.d. 13 september

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf 19 september ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* M.F. Bogers, Postbus 343, 9500 AH in Stadskanaal voor het veranderen van een inrichting (Stichting Welstad) aan de Brummelkant 4 in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* Hat Holding B.V., Beumeesweg 83 in Alteveer voor het oprichten van een inrichting (Hat Holding B.V.) aan de Stelmaker 13 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemde bedrijven. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:
* Tieben Vlees B.V., Nijverheidslaan 47B in Musselkanaal voor uitbreiding van de inrichting met een opslagloods aan de Nijverheidslaan 47B in Musselkanaal.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur. Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:
* E. Wilting-Verweij, Noorderdiep 51 in Stadskanaal. Het gaat om een veranderingsvergunning voor de inrichting aan het Noorderdiep (tussen 47 en 49) (pluimveestal) in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen. U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 1 november 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een spoedeisend belang heeft, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

* 19 september 2007