Open Universiteit opnieuw beste van Nederland op inhoud en studeerbaar

19/09/2007 08:19



Open Universiteit



In het onderzoek naar het oordeel van studenten over hun studie krijgt het onderwijs van de Open Universiteit voor studie-inhoud, studeerbaarheid, samenhang én communicatie de hoogste waardering. Dat staat in de Nationale Studentenenqu(ee)te die CHOICE deze week naar buiten brengt. De Open Universiteit neemt dit jaar voor de derde keer deel aan de Nationale Studentenenqu(ee)te en net als in de voorgaande twee jaar staat zij in de ranglijst van alle universiteiten op de tweede plaats.

De voorzitter van het College van bestuur, Theo Bovens, reageert verheugd op de resultaten: 'Dat we al voor het derde jaar op rij een tweede plaats behalen, geeft aan dat we een standvastige topper onder de Nederlandse universiteiten. Bovendien steken wij met kop en schouders boven andere universiteiten uit op de vier fundamentele onderdelen van een opleiding, namelijk inhoud, studeerbaarheid, samenhang en communicatie. Het bewijst dat wij een uitstekend alternatief zijn voor de reguliere universiteiten.'

De Open Universiteit verzorgt als enige universitaire instelling hoger afstandsonderwijs. Het concept van begeleide zelfstudie, met een onderwijsprogramma dat modulair is opgebouwd, en volledig in het bachelor-master systeem wordt aangeboden, blijkt bij studenten goed te scoren. De Open Universiteit Nederland telt zo'n 20.000 studenten. Naast de hoofdvestiging in Heerlen is er een netwerk van vijftien studiecentra en steunpunten in Nederland en zes centra in Vlaanderen. Er werken 730 personeelsleden. De Open Universiteit verzorgt zes bachelor- en dertien master-opleidingen en biedt zo'n 300 cursussen aan. Daarnaast heeft ze een wettelijke taak bij de innovatie van het Nederlands hoger onderwijs en de professionalisering van onderwijsgevenden.

De resultaten van de Nationale Studentenenqu(ee)te worden verwerkt in de Keuzegids Hoger Onderwijs die medio november verschijnt.