FOSAG: Veel goede bedoelingen, te weinig concrete maatregelen

19/09/2007 09:00



FOSAG



Maak VMBO in schildersbedrijfstak praktijkgerichter
Alleen met een investering kan de overheid het VMBO meer praktijkgericht maken. FOSAG is van mening dat de schildersopleidingen in het VMBO eenvoudig praktijkgerichter kunnen worden gemaakt met een relatief kleine investering in de bestaande infrastructuur van opleidingslocaties van de bedrijfstak (SPOS-sen). Nu spreekt het Kabinet wel de wens uit, maar trekt geen cent extra uit voor het praktijkgerichter maken van het VMBO. Dezelfde zorg heeft FOSAG voor de plannen voor het MBO. "Onderwijs op maat" is een prima manier om het beroepsonderwijs te verbeteren. Maar daarbij hoort flexibilisering van de bekostiging van de opleidingsroutes BOL en BBL.

Plaats het onderhoud en renovatie vooraan in de plannen voor wijkaanpak FOSAG pleit voor opname van onderhoud en renovatie vooraan in de wijkactieplannen. Alleen dan zal sprake kunnen zijn van een voortvarende aanpak en uitvoering van Minister Vogelaars wijkaanpak. FOSAG is bereid deel te nemen aan de alliantie van landelijke koepels uit het maatschappelijk middenveld om de wijkplannen daadwerkelijk te realiseren.

Aandacht nodig voor mogelijk nadelige gevolgen invoering REACH-richtlijn In 2008 treedt vrijwel de gehele EU-verordening REACH in werking. De Nederlandse en Europese overheid heeft hiervoor veel moeite gedaan. Maar als het om de gevolgen gaat blijft het stil. Voor een product als verf kan de REACH-richtlijn echter gevolgen hebben voor de samenstelling en eigenschappen. Schildersbedrijven kunnen hierdoor impliciet geconfronteerd worden met kostenverzwaringen die door de overheden niet voorzien waren.

Schilderen aan overheidsgebouwen: van besluiten naar doen
FOSAG vindt dat het Kabinetsbesluit van 15 juni 2007 om overheidsgebouwen in de winter te laten schilderen nu moet worden omgezet in concrete plannen. FOSAG zal het initiatief nemen om hierover met de Ministers Vogelaar van Wonen en Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken toetsbare afspraken te maken.

Meer overheidsopdrachten voor het MKB broodnodig
FOSAG is van mening dat het voornemen om de toegang van het MKB tot overheidsopdrachten te verbeteren moet leiden tot concrete actie. Tot op heden is weinig gehoor gegeven aan de wens van het bedrijfsleven om de disproportionele eisen bij overheidsaanbestedingen te verminderen. Dit, terwijl de overheid de regeldruk juist wenst te verminderen.

Miljoenennota: FOSAG steunt de centrales VNO-NCW en MKB Nederland FOSAG stelt zich op achter de centrale ondernemersorganisaties wat betreft de broodnodige lastenverlichting voor het bedrijfsleven, de terugdringing van administratieve lasten en de vermindering van de loonkosten.


-------------
EINDE BERICHT

-------------





http://www.fosag.nl/pers


Noot voor de redactie:

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 30.000 werkenden actief.

Websites
www.fosag.nl