Politie Amsterdam-Amstelland



Doorzoekingen na discriminerende uitspraken op website Stormfront / Amsterdam-Amstelland (19/09/07)

Een rechercheafdeling van de dienst Regionale Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland heeft maandagochtend twee woningen doorzocht in verband met uitspraken van discriminerende aard (waaronder racistische uitspraken) op de website van Stormfront. Bij de actie werden diverse computers en documenten in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang.

Naar aanleiding van een aangifte stelde het team Digitale Expertise van de dienst Regionale Recherche onder leiding van de officier van justitie van het openbaar ministerie Amsterdam een onderzoek in. Eerder is in deze zaak huiszoeking verricht bij de moderators (beheerders van het nederlandse deel van de Stormfrontsite) van Stormfront. Ditmaal ging het om twee locaties waarbij de bewoners worden verdacht van het plaatsen van strafbare uitlatingen op Stormfront onder de nicknames Siegheiligman en Cicero. Vechtende winkeldievegge / Beursplein (19/09/07)

Dinsdagmiddag 18 september rond halfzes, werd een 30-jarige Spaanse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Bij deze aanhouding vocht ze met de beveiligingsbeambte en met de politie.

Nadat een lalarm was afgegaan hield een beveiligingsbeambte een vrouw aan. Zowel de tassen, die zij bij zich had, als de inhoud: enkele CDâs, waren door haar gestolen. Zij ging echter niet zomaar mee. Zij probeerde zich los te trekken. Twee fietsende politiemensen kwamen de beveiliger te hulp. Hierbij probeerde zij hen te bijten. Schoppend is zij overgebracht naar Bureau Beursstraat.

Zij blijft ingesloten. Rechercheurs van wijkteam Beursstraat hebben de zaak in onderzoek.