Gemeente Rotterdam

Nr. 157
19 september 2007

Extra geld vervoer basisschoolkinderen

Rotterdam geeft elke basisschool extra geld voor de reiskosten die worden gemaakt voor excursies en uitjes. Met dit extra geld worden vooral kinderen van ouders met een laag inkomen ondersteund. Wethouder Jantine Kriens (zorg, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) heeft in totaal 100.000 euro gereserveerd voor dit doel.

Reiskosten voor schoolexcursies en uitjes kunnen voor ouders met een laag inkomen reden zijn om hun kinderen niet mee te laten gaan. Terwijl deze kinderen voor hun bezoek aan een museum, speeltuin of kinderboerderij juist afhankelijk zijn van deze uitstapjes. Om meer van deze reisjes mogelijk te maken wordt nu extra geld ter beschikking gesteld. De manier waarop het vervoer wordt ingevuld, wordt overgelaten aan de scholen. Scholen kunnen dit geld onder andere besteden aan reistegoed op de OV chipkaarten die door de RET en de Stadsregio ter beschikking worden gesteld.

Het extra geld voor vervoer basisschoolkinderen maakt deel uit van de aanpak armoedebestrijding. Het college komt hiermee tegemoet aan een motie van de SP. Het bestrijden van armoede is één van de ambities van het Rotterdamse college om het sociale klimaat in de stad te verbeteren. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor taal, opleiding, werk, activerende zorg en sociale binding.

noot voor de redactie/