Publicist en docent Victor Peters begint blog over Nieuwe Media


Nieuwe blog voor freaks en digibeten

AMSTELVEEN, 20070919 -- Vandaag begint Victor Peters een nieuwe blog over Nieuwe Media: NieuweMedia.blog.nl. Peters geeft de ontwikkelingen in het medialandschap een plaats in de tijd en in onze samenleving. Media bepalen in grote mate ons dagelijks leven. De mens wordt meer en meer een verlengstuk van zijn mobieltje, tv en computer; een nietig knooppuntje in het enorme netwerk van glasvezel, antennes en satellieten. Vluchten kan niet meer, maar ervan genieten en profiteren kan wel. Daarom is de blog geschreven in een taal die ook de analoge medemens begrijpt.

Aan de ene kant houdt NieuweMedia.blog.nl de lezer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, aan de andere kant gaat de blog dieper in op de gevolgen die ogenschijnlijke kleine feitjes kunnen hebben in de toekomst, waarbij niet alles even serieus genomen wordt. Lezers worden uitgenodigd te reageren en mee te denken over de toekomst in ons medialandschap; Lezers worden ook uitgedaagd zich te mengen in discussies en Blog-battles.

Zo viert de schrijver in NieuweMedia.blog.nl naast de start van zijn nieuwe blog, tevens de technische vooruitgang, waardoor hij voortaan altijd voor zijn studenten bereikbaar is: nooit meer een vrije dag! Hij legt de veroveringsdrang van Google in een dossier met artikelen kritisch onder de loep, maar is tegelijk verheugd over de kwaliteit en bruikbaarheid van sommige Google-diensten. En zoekt u een babynaam? Vergeet deze niet te registreren als handelsmerk en maak er meteen een ringtone van! Ook ridicule webdiensten ontsnappen niet aan een gezonde dosis sarcasme.

Blogger Victor G.B. Peters is een publicist van het eerste uur op het gebied van nieuwe media en heeft ruim dertig boeken op zijn naam staan. Als docent Communicatie aan een ICT-college volgt hij alle mediaontwikkelingen op de voet. Als schrijver, radiocolumnist en spreker weet hij het ondoordringbare digitale oerwoud toegankelijk te maken voor de meest verstokte digibeet.

Deze blog maakt deel uit van het netwerk van www.blog.nl, dat maandelijks 1,5 miljoen bezoekers trekt.