Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Filmvertoning IRIS in het kader van Wereld Alzheimer Dag

Woensdag 19 september in het Louis Hartlooper Complex

Rond Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan dementie. In het kader van deze dag organiseren Alzheimer Nederland, afdeling Stad Utrecht en het Louis Hartlooper Complex op woensdag 19 september een speciale voorstelling van de film IRIS.

IRIS portretteert de beroemde Britse schrijfster en filosofe Iris Murdoch. De film geeft inzicht in haar personage, haar talent en haar werk, maar concentreert zich vooral op de liefdevolle relatie tussen Iris en haar echtgenoot John. Onafscheidelijk leeft het onconventionele koppel in een klein, onordelijk appartement waar de twee een chaotisch huishouden voeren. Hun geluk wordt wreed verstoord wanneer Iris wordt geveld door de ziekte van Alzheimer. Vol overgave blijft John voor zijn vrouw zorgen, terwijl zij langzaam haar herinneringen aan boeken, haar universitaire leven, vrienden, en taalgevoel verliest en geleidelijk vervalt in een allesomvattende stilte. IRIS werd bekroond met drie Oscars.

De afdeling Stad Utrecht van Alzheimer Nederland ondersteunt inwoners van Utrecht die te maken krijgen met dementie. Zij bestaat uit vrijwilligers die zich samen in zetten om Utrechtenaren te helpen, die in hun vriendenkring of familie zorg dragen voor mensen met dementie. Door middel van voorlichting en advies wijzen zij de weg in het hulpverleningsaanbod. Ook organiseert de afdeling Stad Utrecht ontmoetingsbijeenkomsten met lotgenoten. Meer informatie over Alzheimer Nederland en de afdeling Stad Utrecht vindt u op www.alzheimer-nederland.nl.

Woensdag 19 september, 19.00 uur
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren: 030-2320450.
Entree: ¤ 7,50 / â''¬ 6,50.

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl