Ingezonden persbericht


Persbericht

Gouda, 4 september 2007

Record aantal aanmeldingen miljoenenontbijt

Verdonk zal visie geven op kabinetsbeleid

Tweede-Kamerlid Rita Verdonk (VVD) zal tijdens het miljoenenontbijt op 19 september 2007 in de Goudse Schouwburg haar visie geven op het kabinetsbeleid. Zij zal met name op de beleidsterreinen onderwijs en jeugdwerkloosheid ingaan. Er zijn een paar harde noten te kraken, zo vertrouwde zij voorzitter Kaspar Karssen van VNO-NCW RijnGouwe toe. Hij is eind augustus naar het Binnenhof getogen voor een voorbespreking met Verdonk over het miljoenenontbijt (zie bijgevoegde foto).

Het bedrijfsleven in Midden-Holland kampt met een tekort aan mensen met een goede vakopleiding. Tegelijkertijd is er het probleem van de jeugdwerkloosheid. Verdonk zal op 19 september het kabinet een aantal concrete beleidsvoorstellen doen om deze kloof te dichten. Een daarvan maakte zij al eerder openbaar: er moet een minister voor jeugdzaken komen.

VNO-NCW RijnGouwe organiseert jaarlijks het miljoenenontbijt daags na Prinsjesdag. Voorzitter Karssen is onder de indruk van het aantal aanmeldingen dit jaar: al bijna tweehonderd ondernemers. Een record.

Voor meer informatie
Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West, T. 070 349 08 14, T. 06 250 023 87, E: oorschot@vno-ncwwest.nl, I: www.vno-ncwwest.nl