Ingezonden persbericht


Tweede thema-avond romeinse tragedies 19 sep 07

diner 19:30 in Koninklijke Foyer Stadsschouwburg Amsterdam

met prominente politici en Shakespeareaanse dilemma's

In samenwerking met mightysociety organiseert Toneelgroep Amsterdam twee thema-avonden rondom Romeinse tragedies in Stadsschouwburg Amsterdam. Op deze avonden wordt - via debatten en interviews met deskundigen, filmfragmenten en muziek - de link gelegd tussen de Romeinse tragedies van Shakespeare en de politieke wereld van nu.

De avonden worden gepresenteerd door Sarah Meuleman (Vrij Nederland, mightysociety) en Eric de Vroedt (regisseur mightysociety en TA2) (zie foto)

wo 19 sep | Antonius & Cleopatra, over persoonlijke drijfveren en vrouwen achter de politici.

Op de tweede thema-avond van 19 september wordt ingegaan op de persoonlijke dilemma's uit de derde tragedie, Antonius & Cleopatra.

U wordt uitgenodigd om aan te schuiven bij een intiem diner, waarin u bij kaarslicht en couscous een openhartig gesprek voert met een aantal prominente (oud)politici over de, soms problematische verstrengeling van hun persoonlijke en politieke leven. Tijdens een drie-gangen-diner kunt u aan drie verschillende tafels plaatsnemen en kennis maken met 'de mens achter de politicus': zijn persoonlijke drijfveren, privéleven en grootste geheimen.

Vragen die over de tafel zullen rollen: in hoeverre mag een politicus zijn emoties laten meespelen? Hoeveel invloed hebben (privé)partners op het handelen van een politicus? Waar liggen politici wakker van? En: zijn die ranzige roddels over hen nou echt waar?

Met o.a.

* Bram Peper (oud-minister van Binnenlandse Zaken, oud-burgemeester Rotterdam)
* Rob Oudkerk (oud-wethouder Amsterdam, oud-Tweede Kamerlid PvdA)
* Kathalijne Buitenweg (fractievoorzitter Groen Links Europarlement) en haar partner Maarten van Poelgeest (wethouder Groen Links Amsterdam)
* Jan Mans (oud-burgemeester Enschede tijdens de vuurwerkramp)
* Hans Laroes (hoofdredacteur NOS journaal, oud-parlementair verslaggever) muziek: Lucky Fonz III & Sarah Meuleman video: INFOWARROOM catering: Raïnaraï

De eerste editie vond plaats op 21 augustus en stond in het teken van democratie & volk en retoriek & media naar aanleiding van de tragedies van Coriolanus en Julius Caesar. In het decor van Romeinse tragedies debatteerden en filosofeerden politici, spindoctors en politieke denkers over de werking van de democratie, politiek charisma, mediacratie, populisme en leiderschap. Gasten waren Jos de Beus, René Cuperus, Hans Dijkstal,

Jack de Vries, Liesbet van Zoonen, Herman van Gunsteren,

wo 19 sep | stadsschouwburg amsterdam | koninklijke foyer 19:30 |

reserveren (020 624 23 11) | prijs ¤ 20,- inclusief diner

romeinse tragedies is nog te zien in brussel, antwerpen en stadsschouwburg amsterdam 20 (deel 1), 21 (deel 2), 22 en 23 sep marathon, reserveren: 020 624 23 11

Eva Schneider
Toneelgroep Amsterdam
Marketing & Publiciteit
t: (020) 531 84 80
f: (020) 531 84 85
e: <:mailto:evaschneider>evaschneider@toneelgroepamsterdam.nl

kijk voor meer informatie op www.toneelgroepamsterdam.nl

----------