Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme

PERSBERICHT

Meer dan 20 Unieke wellness+-arrangementen in Gederland en Overijssel online te boeken

Presentatie PureWellnessPlus.nl op 50PlusBeurs

Met de presentatie van de internetsite www.PureWellnessPlus.nl op de 50PlusBeurs in Utrecht gaat op woensdag 19 september het project Pure Wellness+ van start. Na de feestelijke openingshandeling door Marc den Hertog, directeur van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), is het voor de consument mogelijk om via www.PureWellnessPlus.nl meer dan 20 unieke wellness-arrangementen in Gelderland en Overijssel online te boeken.

Gelderland en Overijssel is dè wellness-bestemming bij uitstek! Waar vindt men nog zoveel rust en ruimte en kwalitatief hoge wellness-centra? In deze pure omgeving kan men de echte Pure Wellness+-ervaring beleven.

Om de wellness-arrangementen vorm te geven zijn negen bedrijven uit de Veluwe, de Achterhoek, het Overijssels Vechtdal en Twente een samenwerking aangegaan met tien andere bedrijven uit de betreffende regio's, die actief zijn op het gebied van horeca, spiritualiteit, recreatie en meer. Dit resulteerde in een kleurrijk en gevarieerd aanbod van vele tientallen wellness-activiteiten in de regio's.

Gebleken is namelijk dat steeds meer mensen de noodzaak voelen om te ontsnappen aan de toenemende maatschappelijke druk en dat het verlangen naar onthaasting toeneemt. Vandaar dat een goed 'Pure Wellness+'-arrangement uit meer bestaat dan alleen sauna, voeding of spiritualiteit. De nieuwe wellness-programma's combineren deze dingen en koppelen daarmee behoeften aan elkaar.

De deelnemende bedrijven ontwikkelden daarom arrangementen waarin zowel een goed verzorgd verblijf met gezonde maaltijden kunnen zijn opgenomen als massages, beweging, spirituele oefeningen en beleving van cultuur en natuur. Binnen in een accommodatie kan de levensgenieter op aangename wijze onthaasten en zich heerlijk laten verwennen met maaltijden en massages. Buiten kan men tijdens een mooie wandeling de natuur ruiken en de streek en zijn cultuur proeven.

Behalve door de combinatie van activiteiten onderscheidt PureWellness zich van het doorsnee wellness-aanbod in hotels, sauna & beautycentra doordat de gast tenminste één bijzondere ervaring in de omgeving wordt geboden. Een goed voorbeeld van een Pure Wellness+ is een vierdaags 'oosters genieten-arrangement' vanuit hotel Paping in Ommen, met onder meer maaltijden met streekproducten, Ayurvedische massage, hydromassagebad, Indiase lunch, bezoek aan de Tuinen van Mien Ruys en een wandeling langs de plekken waar de Indiase goeroe Krishnamurti ooit is geweest tijdens zijn beroemde Ster-bijeenkomsten.

Negen bedrijven hebben samen met het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT), het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT), het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) en VVV Kampen Zwolle Overijssels Vechtdal de eerste wellness-programma's uitgewerkt. De deelnemers zijn: Hotel Paping in Ommen, De Zwaluwhoeve in Harderwijk, De Veluwse Bron in Epe, De Beerze Bulten in Beerze, Landgoed Avegoor in Ellecom, Beauty, Sauna en Thermencomplex Palestra in Braamt, Ressort Bad Boekelo, Aparthotel Delden en Golden Tulip De Scheperskamp in Lochem.

Wilt u kennismaken met PureWellness, dan bent van harte uitgenodigd om de Pure Wellness+ stand (7E048) tussen 19 t/m 23 september in de Jaarbeurs te bezoeken. Naast informatie over het project en de deelnemende bedrijven hebben beursbezoekers de mogelijkheid om een kleine beautybehandeling te ondergaan of de kruiden en planten van dr. A. Vogel te ontdekken.

Zie ook: www.PureWellnessPlus.nl. (pas na 19 september online)


Noot voor de redactie (

Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme