Digitale Gemeente Houten

Het Rond gedeeltelijk afgesloten

maandag 17 september 2007 - Bron: Gemeente Houten

Op woensdagavond 19 september wordt een gigantische kraan opgebouwd op Het Rond voor werkzaamheden aan de uitbreiding van winkelcentrum Het Rond. Zaterdagavond 22 september wordt de kraan weer afgebroken. Het Rond wordt hiervoor gedeeltelijk afgesloten.

De op- en afbouw van de kraan vindt plaats op Het Rond tussen 21.00 en 0.00 uur. De route over Het Rond vanaf het Onderdoor via de nieuwe tijdelijke dam richting het Wernaarseind is tijdens de op- en afbouw volledig afgesloten.

De 400 tons kraan met een giek van zon 77 meter wordt aangeleverd op diverse opleggers. Voor de opbouw van de kraan wordt een 50 tons kraan gebruikt. Op donderdag en vrijdag wordt de kraan op het bouwterrein van Van Wijnen ingezet voor het leggen van zware prefab beton elementen voor de winkels onder de toekomstige bioscoop. Zaterdag hijst de kraan een tapis roulant (rolbaan) in de parkeergarage. Via de rolbaan kunnen bezoekers straks met winkelwagen van winkelniveau naar parkeergarage rollen.

Ondertussen wordt op de bouwplaats verder gewerkt aan het betonwerk en wordt gestart met metselwerk.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).