Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 september 2007

Robodock wil permanente productieplaats creëren voor kunstenaars

Damwand, brug tussen verleden & toekomst

De productie Damwand schetst een toekomstbeeld van Robodock en vormt het decor van het hoofdpodium op Robodock 2007. Met Damwand willen de initiatiefnemers van Robodock na 20 jaar pionieren een vaste productieplaats creëren waar kunstenaars op projectbasis kunnen werken. Een plek waar ruimte is voor grote installaties, performances en festivals die van betekenis zijn voor Amsterdam. Waar kunst de vrijheid krijgt om zich te ontwikkelen.

Damwand is een reis door de tijd. Het hoofdpodium Damwand vormt, samen met de multimediawerkplaats, het atelier van Delinus, een lobbykamer en een bar, de verbinding tussen het verleden en de gedroomde toekomst van Robodock. De productieplaats herbergt ruim 75 ton staal die met de tijd verandert, omdat kunstenaars zich hierop doorlopend mogen uitleven.

In samenwerking met EN Architecten, Ruud Panhuysen en Pim Peterse ontwikkelde initiator en artistiek directeur Maik ter Veer Damwand. Tijdens de opening van Robodock 2007 wordt Damwand gepresenteerd.

De tiende editie van het Amsterdamse Robodock Festival vindt plaats van 19 tot en met 22 september 2007. Het tienjarig bestaan van Robodock is een mijlpaal voor het festival dat keer op keer voor haar bestaansrecht heeft moeten vechten. In 1998 was Robodock de initiator van het Amsterdamse broedplaatsenbeleid. Tegenwoordig heeft Robodock een krachtige en onderscheidende identiteit binnen het internationale festivalaanbod.

Zie ook: www.robodock.org

(pic)