Ingezonden persbericht


Persbericht: Storioni Trio wereldwijd succesvol

Splendid, vibrant performances here of Schubert's immortal music, recorded with tonal beauty and sonics that place you right inside a concert hall. "Classical CD Review" (Schubert: Piano Trio #1 and #2 on Pentatone)

Het Storioni Trio behoort al enige jaren tot de meest vooraanstaande en veelgevraagde pianotrio's. Internationaal maakten zij zeer veel indruk met hun opnamen op het label Pentatone. Dit voorjaar kwam hun tweede cd op dit label uit waarop de Gramophone schreef: "exceptionally light and sparkling accounts of Schubert's two pianotrios." In het zeer volle komende seizoen treden de drie heren wereldwijd op:

In oktober 2007 zijn er concerten in Ierland met ondermeer het RTE National Symphony Orchestra in Dublin (Triple Concerto van Kevin Volans) en vervolgens een recital in Kilkenny. Daarnaast concerten in Zwitserland met ondermeer het Musikkollegium van Winterthur o.l.v. Jac van Steen (wereldpremière van het Triple Concerto van Peter Jan Wagemans) en aansluitend een recital in Basel.

In november 2007 treed het Storioni Trio op bij gelegenheid van de opening van een tentoonstelling van het Rijksmuseum in Shanghai. Daarnaast volgen nog vele recitals waaronder in Groningen, Helmond, Emmen, Bloemendaal, Den Haag, Leiden, naast tournees in Duitsland en België (waaronder Hamburg, Gent). In komende seizoenen volgen tournees in Amerika (november 2008) en Indonesië (2009).

En niet als minste vindt van 24-27 januari 2008 het eerste Storioni International Chamber Music Festival plaats in Eindhoven. Op uitnodiging van de Storioni's trede onder meer op Vladimir Mendelssohn, Emma Johnson, Etienne Boudreault en het Skampa kwartet. Voor nadere informatie:

Job Spierings
=====================================
Impulse Art Management
Oudezijds Voorburgwal 74
1012 GE Amsterdam

P.O. Box 15401
1001 MK Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
F +31 20 622 7118
M +31 6 2669 8374
E job@impulseartmanagement.nl

Member of the International Artists' Management Association (IAMA) ======================================