Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw: Eten in ongekende Caribische sferen

Restaurant Trinbago brengt keuken van Trinidad & Tobago naar Amsterdam

Amsterdam, september 2007 ­ Calypsomuziek, het kleurrijkste carnaval ter wereld en een enorme verscheidenheid aan de beste vis- en vleesgerechten beïnvloed door de Europese, Amerikaanse en Creoolse keuken: dat zijn de kenmerken van het vakantieparadijs Trinidad & Tobago, twee bijzondere eilanden vlak voor de Venezolaanse kust. Die feestelijke atmosfeer heerst ook in Restaurant Trinbago (Trinidad & Tobago) het gastvrije Caribische restaurant in Amsterdam aan de 1e Van Swindenstraat 44, waar eigenaar Calvin Seerattan zijn droom heeft verwerkelijkt met verrukkelijk eten.

Verrassende Caribische keuken
Restaurant Trinbago is een initiatief van beeldend kunstenaar Calvin Seerattan, die deze zomer gestart is met zijn droom een eigen restaurant te runnen. Het sfeervol ingerichte restaurant, aangekleed met kleurrijke kunstwerken van Seerattan zelf, ligt aan de 1e Van Swindenstraat en biedt als eerste in Nederland een keuken van originele gerechten van de eilanden Trinidad &Tobago. Wie in de gure wintermaanden in hartje Amsterdam volop wil genieten van Caribische sferen en smaken kan nu naar Restaurant Trinbago. Het restaurant geeft een fantastisch beeld van de veelzijdigheid van de eilanden met een enorm aanbod aan cultuur, uitgaan, ongerepte natuur, muziek, feesten, lekker eten en relaxen. Kijk voor meer informatie op www.restauranttrinbago.nl.

Accra's, pastels en red snapper
De menukaart van Restaurant Trinbago, met vier vleesmenu's, twee vismenu's, een gambamenu en twee vegetarische menu's, verandert regelmatig. Enkele suggesties van de kaart: Accra's: balletjes van gekruide kabeljauw, gefrituurd en geserveerd met een pittige citroen-tomatensaus. Pastels: in bananenblad gestoomd maïsmeel gevuld met gekruid gehakt, rozijnen en kappertjes. Gekruide lamsbout met groenten in een speciaal gekruide half zoete rode wijnsaus. Red snapper: gegrilde én in witte wijn in de oven gebakken roodbaarsfilet bedekt met groentensalsa. Dit alles tegen hele redelijk prijzen; voorgerechten en verleidelijke toetjes rond de 6 euro, hoofdgerechten rond de 16 euro.