Mobistar


Mobistar lanceert vaste telefonie met voip

Datum: 19 september 2007 Categorie: Persbericht / Corporate

Brussel, 19 september 2007 - Mobistar lanceert vandaag vaste telefonie via de voip-technologie. Het Mobistar ADSL Voice-aanbod maakt een abonnement voor vaste telefonie bij Belgacom overbodig. Mobistar-klanten surfen en bellen voortaan via de Livebox. Mobistar biedt met Mobistar ADSL Voice een totaaloplossing voor de telecombehoeften van de residentiële consumenten.

Uit marktonderzoek blijkt dat 1/3 van de Belgen geen vaste lijn meer heeft, 1/3 zijn vaste lijn wil behouden voor zijn internetaanlsuiting en om goedkoper van vaste naar vaste nummers te bellen in binnen- en buitenland en 1/3 bereid is zijn vaste lijn op te geven. Mobistar lanceerde voor deze laatste doelgroep, in februari 2007 Mobistar AtHome. Met deze formule bellen klanten van thuis met hun gsm gratis naar vaste nummers in België en tegen voordelige tarieven naar het buitenland. Het succes van AtHome, dat bijna 50.000 klanten telt, bevestigt de strategische keuze van Mobistar.

Voor de Belgen die tot op heden vasthielden aan hun vaste lijn lanceert Mobistar met Mobistar ADSL Voice een volwaardig alternatief. De Mobistar ADSL Voice-oplossing biedt vaste telefonie en internettoegang zonder een abonnement bij Belgacom.

Mobistar ADSL Voice is een totaaloplossing voor de telecombehoeften van de residentiële klanten. Voor 48 euro per maand krijgen klanten toegang tot breedbandinternet en vaste telefonie via de voip-technologie, 40 uur beltijd voor oproepen van vaste lijnen naar vaste lijnen in België (24/24), internationale oproepen tegen competitieve prijzen, de huur van de Livebox en twee draadloze telefoontoestellen.

Daarnaast genieten de Mobistar ADSL Voice-klanten van een hoog gebruikscomfort.

De functionaliteiten van de klassieke vaste telefonie zoals Voice Mail, tweede oproep, CLI (Caller Line Identification) en het gebruik van verkorte nummers (5000 voor de klantendienst, 5555 voor de Voice Mail "¦) zijn inbegrepen in het maandelijkse abonnement. Mobistar ADSL Voice-klanten kunnen hun huidige vast nummer behouden zonder hun abonnement bij de historische operator verder te zetten.

De installatie vraagt geen nieuwe telefooninfrastructuur maar maakt gebruik van de bestaande telefoonaansluiting volgens het 'plug and play' principe. Dankzij de Livebox (Mobistar-adsl-modem) bellen de klanten via de voip-technologie met een dect-telefoontoestel en surfen ze draadloos via de wifi-technologie.

De voip-technologie, gebruikt voor de vaste telefonie, is gebaseerd op het SIP-protocol (Session Initiation Protocol) en maakt integraal deel uit van de door Mobistar ontwikkelde IMS-oplossing (IP Multimedia Subsystem). Het stemverkeer loopt via een apart kanaal (niet gedeeld met het internetverkeer) en is in tegenstelling tot de bestaande aanbiedingen op de markt, niet gecompresseerd. Hierdoor zijn alle diensten zoals de fax ermee verenigbaar. Deze specifieke technologie garandeert een optimale kwaliteit van het stemverkeer, evenwaardig of zelfs beter dan de klassieke vaste telefonie.

De internettoegang biedt een downloadsnelheid van 4 Mbits/sec (384 kbits/sec upload), 15 GB internetvolume, een mailbox van 250 MB en 50 MB webruimte. De Livebox biedt de mogelijkheid om tot vier computers en/of spelconsoles tegelijk aan te sluiten en draadloos te surfen via de wifi-technologie.

Met Mobistar ADSL Voice geniet de consument met dit innovatief en competitief aanbod van een totaaloplossing bij één operator. Klanten die kiezen voor deze formule sparen elke maand de abonnementskosten voor hun vaste lijn uit en hebben het comfort van één factuur en één klantendienst. Mobistar ADSL Voice is beschikbaar vanaf 24 september in alle Mobistar Centers.

Patti Verdoodt
Reyerslaan 70
1030 Brussel
02/745 71 51
press@mail.mobistar.be